Μητροπολίτης Μόρφου: «Αμάρτησα και ζήτησα από την Παναγία να μου δώσει «κορονοϊούλη»


“Ως γνωρίζετε ασθένησα αλλά όμως, ιδού ζω”, δηλώνει ο Μητροπολίτης Νεόφυτος Μόρφου, μιλώντας στην πανηγυρική αγρυπνία του Αγίου Μάμαντος μετά την αποδέσμευσή του από την καραντίνα.

Εμμέσως πλην σαφώς είπε ότι το γεγονός ότι ασθένησε με κορονοϊό είναι επακόλουθο του ότι αμάρτησε.

“Σκεφτείτε συνεχώς, είτε αρρωστούμε, είτε μας συκοφαντούν, είτε οποιονδήποτε άλλον πειρασμό, εναντίον κάποιου συνανθρώπου μας ίσως. Όταν προσευχόμεθα με πόνο ψυχής, “Πνεύμα Άγιο, Πνεύμα της Αληθείας καθάρισον με από πάσης κηλίδος”, αρχίζει το Άγιο Πνεύμα και καθαρίζει και δημιουργεί θρόνο για να καθίσει ο Χριστός. Δεν μπορεί σε μια καρδιά που μισεί, που κρίνει συνέχεια, που κατακρίνει, που έχει αισχρούς λογισμούς και επιθυμίες, πόση ώρα να μείνει το Άγιο Πνεύμα; Δεν έχει τόπο να σταθεί. Σε μια καρδιά που συνεχώς λερώνεται και μετανιώνει συνέχεια, ελπίζω, dum spiro spero, εφόσον ζω ελπίζω, τότε έρχεται πάλι και δεν φεύγει. Μπορεί όταν κάνω το λάθος να συστέλλεται, προς στιγμή να απενεργοποιείται, για να πέσει η μύτη μου.”

Και απεκάλυψε ότι αυτή η αμαρτία που είδε μέσα του είναι η αλαζονία και παρακάλεσε την Παναγία να τον ταπεινώσει.

“Δόξα Τω Θεώ, τι ωραία ασθένεια, απλά ταπεινώνει. Της λέω Παναγία μου, παρά να είμαι ένας Δεσπότης και νομίζουν πως είμαι Superman και μερικοί πως είμαι και Άγιος, δεν μου διάς, μετά από τη γιορτή σου, έναν κορονοϊούλη. Και παρά να είμαι ένας φαντασμένος, υγιής, καλύτερα ένας ταπεινωμένος και ασθενής.”

Όσον αφορά τα συμπτώματά του…

“Ήταν πολύ πολύ ήπια, σαν να μου έδωσε άδεια η Παναγία να κάτσω να ξεκουραστώ, βλέπετε και η φωνή μου ανανεώθηκε και τα πόδια μου ανανεώθηκαν.”

Αναφέρθηκε στα λόγια της Γερόντισσας Γαλακτίας όταν της είχε πει ότι ο κόσμος ζητά να ακούει ομιλίες του και του είχε πει να λέει στον κόσμο τα “βρώμικα, αυτά που θα φέρουν τις αρρώστιες, τις ενεσάρες και τον πόλεμο”. Πρόσθεσε ότι του είπε να μιλήσει “για τις εκτρώσεις, τα παρα φύσιν του σώματος και επιθυμιών τις ψυχής που γίνονται εντός και εκτός γάμων και τις μαγείες.” Σημείωσε ότι του είπε ότι ιδιαίτερα τα τρία πρώτα είναι αυτά που θα κάνουν το Χριστό να πάρει το έλεος και θα επιβάλει τη δικαιοσύνη του.

Μίλησε επίσης και για άλλες προφητείες που έλεγαν για αρρώστια από την Ανατολή αλλά μιλά και για τους εμβολιασμούς, ότι ένας σύγχρονος θεοφόρος πατήρ το 2007 είχε δει όλα αυτά που συμβαίνουν και έγραφε:

“Ο Αντίχριστος θα πάρει την καθέδρα της υγείας, είναι μια γρίπη που θα έρθει, θα μοιάζει με γρίπη, μια κατασκευασμένη ασθένεια, συνιστάται η αποφυγή κάθε είδους εμβολιασμού, όσοι δεν εμβολιαστούν θα απομονώνονται.”

Κάλεσε τους εμβολιασμένους να προσεύχονται για τους μη εμβολιασμένους αλλά και τους μη εμβολιασμένους, να προσεύχονται για τους εμβολιασμένους.

ΠΗΓΗ ALPHA CYPRUS



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ