Τσάι Μάτια: Αξιοποιήστε τα σακουλάκια τσαγιού ως ζεστές και κρύες κομπρέσες για τα μάτια [vid]


Πολύ λίγες μελέτες έχουν διερευνήσει τα οφέλη από τη χρήση τσαγιού στα μάτια. Ωστόσο, ορισμένα στοιχεία έχουν δείξει ότι η χρήση κρύων και ζεστών κομπρεσών στα μάτια έχει οφέλη και οι σακούλες τσαγιού είναι το τέλειο μέγεθος για χρήση ως κομπρέσα ματιών. Οι ερευνητές έχουν επίσης εξετάσει τα οφέλη των συστατικών που συναντώνται στο τσάι, όπως η καφεΐνη και οι πολυφαινόλες, για την υγεία.

Σακούλες τσαγιού ως κρύες κομπρέσες κάτω από τα μάτια

Τα οφέλη από τη χρήση φίλτρων τσαγιού ως κρύας κομπρέσας περιλαμβάνουν:

  • Μείωση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Τα διασταλμένα αιμοφόρα αγγεία κάτω από τα μάτια μπορεί να παίζουν ρόλο στους μαύρους κύκλους. Κρατώντας μια κρύα σακούλα τσαγιού πάνω από την περιοχή μπορεί να κάνει τα αγγεία να συσταλλούν.
  • Σακούλες κάτω από τα μάτια. Μια δροσερή κομπρέσα με σακουλάκι τσαγιού μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση του πρηξίματος κάτω από τα μάτια.
  • Ανακουφίζει την επιπεφυκίτιδα, η οποία εμφανίζεται όταν οι βλεννώδεις μεμβράνες πρήζονται εξαιτίας φλεγμονής. Μια κρύα κομπρέσα με σακουλάκι τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της ξηρότητας και της φλεγμονής.
  • Καταπραϋντικό για τα κόκκινα μάτια. Τα κόκκινα μάτια μπορεί να είναι αποτέλεσμα ερεθισμέων αιμοφόρων αγγείων. Τοποθετώντας κρύες κομπρέσες τσαγιού πάνω από τα μάτια μπορείτε να ανακουφίσετε τον ερεθισμό.

 

Σακούλες τσαγιού ως κρύες κομπρέσες κάτω από τα μάτια

Τα οφέλη από τη χρήση φίλτρων τσαγιού ως ζεστής κομπρέσας περιλαμβάνουν:

  • Μείωση της βλεφαρίτιδας. Η βλεφαρίτιδα αναφέρεται σε φλεγμονή των βλεφάρων λόγω βακτηρίων, πιτυρίδας του τριχωτού της κεφαλής ή προβλήματα με λιπώδεις αδένες στα βλέφαρα. Κρατώντας μια ζεστή σακούλα τσαγιού πάνω από κλειστά μάτια για τουλάχιστον 1 λεπτό μπορείτε να βοηθήσετε να αποφευχθεί η απόφραξη των αδένων λιπαρότητας.
  • Ανακούφιση από ξηροφθαλμία. Η ξηροφθαλμία εμφανίζεται όταν τα μάτια δεν παράγουν αρκετά δάκρυα ή όταν τα δάκρυα εξατμίζονται πολύ γρήγορα. Η τοποθέτηση ζεστών σακουλών τσαγιού στα μάτια μπορεί να απελευθερώσει λάδι από τους αδένες και να βελτιώσει την ποιότητα των δακρύων.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ