ΗΠΑ: Τα εμβόλια COVID-19 σε αγροτικές περιοχές σημείωσαν τον ταχύτερο ρυθμό σε 6 εβδομάδες

ΗΠΑ: Ο παναμερικανικός ρυθμός των πρώτων εμβολιασμών έχει επίσης επιταχυνθεί, με πάνω από 14 εκατομμύρια εμβόλια που έγιναν τον Αύγουστο, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Ολοκληρώνεται ο κατάλογος των κολλεγίων που επιβάλλουν το εμβόλιο COVID-19. Ο αυξανόμενος κατάλογος των κολλεγίων επιβάλλει το εμβόλιο COVID-19. Αυτό το φθινόπωρο, περισσότερα από 800 πανεπιστήμια θα απαιτήσουν από τους φοιτητές να κάνουν ένα εμβόλιο για την COVID-19. Σχεδόν 300.000 Αμερικανοί σε αγροτικές περιοχές ολοκλήρωσαν μια σειρά εμβολιασμών COVID-19 την περασμένη εβδομάδα, μεταφράζοντας το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο κέρδος από τα μέσα Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το μη κερδοσκοπικό Κέντρο Αγροτικών Στρατηγικών.

Ενώ οι αγροτικές κομητείες κατέγραψαν περίπου 150.000 εβδομαδιαίους εμβολιασμούς μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ο αριθμός έφτασε στους 292.898, σύμφωνα με την έκθεση. Επίσης, ο εβδομαδιαίος αριθμός κατοίκων στις αγροτικές περιοχές που ανεβάζουν τα μανίκια για να λάβουν την πρώτη δόση αυξήθηκε κατά πάνω από τα δύο τρίτα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και 39 από τις 47 πολιτείες με αγροτικές κομητείες είδαν αύξηση των αρχικών βολών που χορηγήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε σύγκριση με δύο εβδομάδες πριν. (Το Ντέλαγουερ, το Νιου Τζέρσεϊ και το Ρόουντ Άιλαντ δεν έχουν μητροπολιτικές κομητείες. Το αγροτικό ορίζεται ως μη μητροπολιτικό, σύμφωνα με το σύστημα διαχείρισης και προϋπολογισμού MSA.) Τα κράτη με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού φαίνεται να αυξάνουν ταχύτητα: το Μιζούρι ήταν ισοδύναμο με τη μεγαλύτερη αύξηση των νέων εμβολιασμών στο 88% την περασμένη εβδομάδα με σχεδόν 19.000 εμβόλια έναντι λιγότερων από 10.000 πριν από δύο εβδομάδες.

Η Αλαμπάμα και η Οκλαχόμα ήταν επίσης μεταξύ των πολιτειών με σημαντική αύξηση των νέων εμβολιασμών την τελευταία εβδομάδα.

Τα κράτη με ποσοστά εμβολιασμού άνω του μέσου όρου αυξάνουν επίσης τα ποσοστά εμβολιασμού, σύμφωνα με την έκθεση που επικαλείται το Νέο Μεξικό και η Χαβάη, καθένα με τα εβδομαδιαία ποσοστά εμβολιασμού να ανεβαίνουν στο 75% και 66%, αντίστοιχα.

Το 38,3% του αγροτικού πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά της COVID-19, έναντι του 49,1% στις μητροπολιτικές περιοχές, έγραψε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Η Μασαχουσέτη διατηρεί το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού σε αγροτικό επίπεδο σε 69,4%, ακολουθούμενη από το Κονέκτικατ, τη Χαβάη, το Μέιν και το Νιου Χάμσαϊρ. Τα κράτη με τα χαμηλότερα ποσοστά αγροτικού εμβολιασμού περιλαμβάνουν τη Γεωργία, τη Βιρτζίνια και τη Δυτική Βιρτζίνια, ανά δεδομένα που προέρχονται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Ο Συντονιστής Αντιμετώπισης COVID-⁠19 του Λευκού Οίκου, Jeff Zients, μίλησε επίσης την Τρίτη για τον αυξανόμενο ρυθμό εμβολιασμού, αναφέροντας αύξηση κατά 80% από τα μέσα Ιουλίου στον μέσο αριθμό ημερήσιων εμβολιασμών, από 500.000 σε 900.000. Την περασμένη εβδομάδα, η χώρα κατέγραψε πάνω από 6 εκατομμύρια εμβόλια, μεταφράζοντας το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο σύνολο από τις 5 Ιουλίου, είπε ο Zients.

Ο παναμερικανικός ρυθμός των πρώτων εμβολιασμών έχει επίσης επιταχυνθεί, με πάνω από 14 εκατομμύρια εμβόλια που χορηγήθηκαν τον Αύγουστο, ή σχεδόν 4 εκατομμύρια περισσότερα αρχικά εμβόλια από τον Ιούλιο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here