Φορολογικές δηλώσεις: Τέλος χρόνου για την υποβολή τους – «Τσουχτερά» πρόστιμα για όσους δεν κάνουν


Φορολογικές  Δηλώσεις 2021:Με νομοθετική διάταξη του υπουργείου Οικονομικών, έχει παραταθεί η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου και η καταβολή των δύο πρώτων μηνιαίων δόσεων (Ιουλίου και Αυγούστου) του οφειλόμενου φόρου μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.

Για την παροχή έκπτωσης 3% στο συνολικό ποσό του οφειλόμενου φόρου που προκύπτει από τη φορολογική δήλωση, τα φυσικά πρόσωπα θα έπρεπε να έχουν υποβάλει τη δήλωσή τους μέχρι τις 27 Αυγούστου και να έχουν καταβάλει εφάπαξ τον φόρο μέχρι και τις 31 Αυγούστου.

Όσοι φορολογούμενοι δεν πρόλαβαν να υποβάλουν τη δήλωση τους έως και τις 27 Αυγούστου έχασαν την έκπτωση του 3%, ενώ οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν την πληρωμή με δόσεις θα κληθούν να πληρώσουν τρεις μαζί, μέσα στον Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, οι δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις, Ιουλίου και Αυγούστου, πρέπει να καταβληθούν έως και τις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ η τρίτη δόση, του Σεπτεμβρίου, έως το τέλος του μηνός. Το υπόλοιπο ποσό του φόρου θα εξοφληθεί σε άλλες πέντε μηνιαίες δόσεις, με την τελευταία στις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Στα «δίχτυα» της Εφορίας οι … ξεχασιάρηδες

«Τσουχτερά» πρόστιμα θα στείλει η Εφορία σε χιλιάδες φορολογούμενους που ξέχασαν να υποβάλουν δηλώσεις εισοδήματος από το φορολογικό έτος 2015 και μετά και εντόπισαν οι διασταυρώσεις της ΑΑΔΕ.

Με απόφαση του διοικητή της, Γιώργου Πιτσιλή, η Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα προχωρήσει κατ’ εκτίμηση στον υπολογισμό των φόρων. Στους υπόχρεους κοινοποιούνται πράξεις προσδιορισμού του φόρου, οι οποίες είναι κατ’ εκτίμησηκαι περιλαμβάνουν φόρο εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, φόρος πολυτελούς διαβίωσης και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να αποφύγουν τον υπολογισμό του φόρου από την Εφορία, μόνο στην περίπτωση που υποβάλουν άμεσα τις δηλώσεις που εκκρεμούν.

Ο φορολογούμενος υποχρεούται σε καταβολή του οφειλόμενου με βάση την πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της πράξης προσδιορισμού του φόρου, εκτός αν υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος, οπότε ο φόρος υπολογίζεται με βάση το περιεχόμενο της δήλωσης που θα υποβάλει.

Η πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου κοινοποιείται ηλεκτρονικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ