Θετικοί στην τηλεργασία οι Έλληνες παρά την αύξηση των ωρών απασχόλησης


Σχεδόν έξι στους δέκα εργαζόμενους στην Ελλάδα επιθυμούν να περνούν περισσότερο από τον μισό του χρόνου εργασίας εξ αποστάσεως, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων (61%) έχουν πια τον απαραίτητο εξοπλισμό στο σπίτι που τους επιτρέπει την αποτελεσματική απομακρυσμένη εργασία.

Την ίδια στιγμή, η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων (85%) αισθάνονται το ίδιο παραγωγικοί ή περισσότερο από πριν. Αυτό προκύπτει από παγκόσμια έρευνα της Adecco που πραγματοποιήθηκε σε 25 χώρες για τις τάσεις που αναπτύσσονται στην αγορά εργασίας μετά την πανδημία.

Ειδικότερα, οι τελευταίοι 18 μήνες απέδειξαν ότι η εξ αποστάσεως εργασία δεν συνεπάγεται απώλεια παραγωγικότητας και ότι είναι δυνατός ένας πιο ευέλικτος τρόπος εργασίας. Πάνω από τα τρία τέταρτα των εργαζομένων θέλουν να διατηρήσουν την ευελιξία στο πρόγραμμά τους, επιστρέφοντας στο γραφείο, αλλά με τους δικούς τους όρους. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι νεότερες γενιές και οι γονείς ζητούν περισσότερο χρόνο στο γραφείο, με εκείνους που έχουν παιδιά να θέλουν να εργάζονται στο γραφείο περισσότερο από εκείνους που δεν έχουν.

Από εκεί και πέρα, ενώ πολλοί έχουν επωφεληθεί από την υβριδική εργασία, δεν έχουν όλοι θετική εμπειρία. Ανησυχία προκαλεί η αναφορά για αυξημένες ώρες εργασίας κατά 14% το τελευταίο έτος, ενώ περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους δηλώνουν ότι θα μπορούσαν να κάνουν την ίδια εργασία σε λιγότερο από 40 ώρες. Η έρευνα επισημαίνει ακόμη ότι είναι πλέον ευδιάκριτα τα σημάδια που αποτελούν προειδοποίηση για τις εταιρείες πως θα πρέπει να προσαρμόσουν τη στρατηγική τους άμεσα στις νέες καταστάσεις για να παραμείνουν ανταγωνιστικές στα ταλέντα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ