Θαλασσινό αλάτι: Ανακαλύψτε τα οφέλη του λουτρού με θαλασσινό αλάτι [vid]


Tο τακτικό μπάνιο με θαλασσινό αλάτι έχει πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία. Τα θαλάσσια άλατα είναι γεμάτα με μέταλλα που είναι ευεργετικά για το σώμα και την υγεία σας. Ορυκτά όπως το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, το κάλιο και άλλα είναι συστατικά της θεραπείας της φύσης για ένα ευρύ φάσμα δερματικών προβλημάτων.

Η περιποίηση του σώματός σας με θαλασσινό αλάτι είναι ένας υπέροχος τρόπος για να ανακουφίσετε το δέρμα σας και να ενισχύσετε την υγεία σας.

  • Οι καλύτεροι τύποι αλατιού για μπάνιο

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε θαλασσινό αλάτι ή Epsom Salts και όχι επιτραπέζιο αλάτι.

Οφέλη από το λουτρό με θαλασσινό αλάτι

Το κύριο μέταλλο στο θαλασσινό αλάτι που είναι ευεργετικό για το σώμα σας είναι το μαγνήσιο. Το μαγνήσιο όχι μόνο είναι καλό για το δέρμα σας και βοηθά στην πρόληψη της ξηροδερμίας, είναι επίσης ενυδατικό και δρα ως απολεπιστικό. Το μαγνήσιο είναι επίσης εξαιρετικό για όποιον πάσχει από έκζεμα ή ψωρίαση, ενώ λέγεται ότι ανακουφίζει και τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Εάν ψάχνατε έναν τρόπο να ανακουφίσετε τους καταπονημένους μύες, το κνησμώδες έκζεμα ή την ψωρίαση ή να ελέγξετε το ξηρό δέρμα, ένα ζεστό μπάνιο με θαλασσινό αλάτι μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά θα κάνει θαύματα.

Όπως πάντα, μιλήστε με τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε νέα θεραπεία.

Το μπάνιο με θαλασσινό αλάτι είναι ιδανικό για να μαλακώσει και να αφαιρέσει το ξηρό δέρμα, και με τον χειμώνα να βρίσκεται κοντά, θα πρέπει να κάνετε μπάνιο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να δείτε αποτελέσματα. Εάν είστε κάποιος που προτιμά να κάνει ντους παρά μπάνιο, μπορείτε να κάνετε σπα ποδιών με θαλασσινό αλάτι και ζεστό νερό για να διατηρείτε τα πόδια σας ωραία και απαλά.

  • Πόσο θαλασσινό αλάτι να προσθέσετε στο νερό του μπάνιου σας

• Χρειάζεται μόνο να προσθέσετε περίπου 1/4 φλιτζανιού κόκκους θαλασσινού αλατιού σε μια μπανιέρα κανονικού μεγέθους. Εάν έχετε μεγαλύτερη μπανιέρα, μπορείτε να προσθέσετε περίπου 1/2 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι.

• Βεβαιωθείτε ότι το θαλασσινό αλάτι έχει διαλυθεί στο νερό πριν βουτήξετε.

• Μετά το μπάνιο, στεγνώστε ως συνήθως και εφαρμόστε ενυδατική κρέμα της επιλογής σας.

 

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ