Θάνος Πλεύρης: «Επέκταση των κυρώσεων και στους ανεμβολίαστους ιδιώτες ιατρούς»


Υπερψηφίστηκε η τροπολογία του νέου Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος προανήγγειλε ρύθμιση για τις συνέπειες της μη συμμόρφωσης στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού και για τους ιδιώτες ιατρούς.

Την επέκταση των κυρώσεων και στους ανεμβολιαστους ιδιωτικές γιατρούς προανήγγειλε ο νέος υπουργός Υγείας κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου, τονίζοντας τον σεβασμό της κυβέρνησης προς το σύνολο των εργαζόμενων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο κ. Πλεύρης, αφού ξεκαθάρισε ότι μεταξύ προάσπισης της δημόσιας Υγείας και της προσωπικής επιλογής η κυβέρνηση επιλέγει σταθερά την υγειονομική ασφάλεια των πολιτών, προανήγγειλε πως θα υπάρξει την επόμενη εβδομάδα επέκταση των περιοριστικών μέτρων και για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες ιατρούς.

«Θα φέρουμε στο επόμενο διάστημα ρύθμιση για τις συνέπειες και για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες ιατρούς» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Όσοι ιατροί δεν εμβολιάζονται δεν θα μπορούν να είναι στο ΕΣΥ και δεν θα μπορούν να κάνουν πράξη στις ιδιωτικές κλινικές. Αν εμβολιαστούν θα έχουν την δυνατότητα να επιστρέψουν αμέσως» ανέφερε.

Η τροπολογία Πλεύρη υπερψηφίστηκε από 158 βουλευτές, 119 καταψήφισαν, ενώ το Κίνημα Αλλαγής απείχε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ