Άγχος: 4 βήματα που μπορούν να σας προστατεύσουν από το άγχος [vid]


Το άγχος είναι μια αίσθηση υπερβολικής πίεσης που μπορεί να προέλθει από διαφορετικές πτυχές της καθημερινής σας ζωής, όπως ο αυξημένος φόρτος εργασίας, μία μεταβατική περίοδος, μια σύγκρουση που είχατε με την οικογένειά σας ή οικονομικές ανησυχίες.

Κατά τη διάρκεια αυτών των καταστάσεων μπορεί να αισθάνεστε απειλημένοι ή αναστατωμένοι και το σώμα σας μπορεί να αντιδράσει μέσω μίας ποικιλίας συμπτωμάτων, που αφορούν τόσο τον συναισθηματικό σας κόσμο, όσο και τη συμπεριφορά σας.

4 βήματα που μπορούν να σας προστατεύσουν από το άγχος

  • Τρώτε υγιεινά

Η υγιεινή διατροφή μπορεί να μειώσει τους κινδύνους ασθενειών που σχετίζονται με τη διατροφή. Υπάρχει μια αυξανόμενη ποσότητα στοιχείων που δείχνουν πώς τα τρόφιμα επηρεάζουν τη διάθεσή μας και πώς η υγιεινή διατροφή μπορεί να κάνει τη διαφορά σε πολλές συναιθηματικές προκλήσεις. Εξασφαλίστε ότι η διατροφή σας παρέχει επαρκείς ποσότητες θρεπτικών συστατικών στον εγκέφαλο, όπως βασικές βιταμίνες και μέταλλα.

  • Άσκηση

Δοκιμάστε και ενσωματώστε τη σωματική άσκηση στον τρόπο ζωής σας καθώς μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική για την ανακούφιση του στρες. Ακόμα και μια έξοδος στον καθαρό αέρα σε συνδυασμό με ελαφριά σωματική άσκηση, όπως για παράδειγμα το περπάτημα, μπορεί πραγματικά να βοηθήσει.

  • Πάρτε time out

Αφιερώστε χρόνο για να χαλαρώσετε. Υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι είναι εντάξει να δώσετε προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα. Το διάλειμμα είναι σημαντικό για την καλή ψυχική υγεία.

  • Δοκιμάστε τα οφέλη του mindfulness

Το Mindfulness είναι μια προσέγγιση που αφορά μυαλό και σώμα και που σας βοηθά να σχετίζεστε διαφορετικά με τις εμπειρίες. Περιλαμβάνει την εστίαση της συνείδησής μας ή της προσοχής στις σκέψεις και τα συναισθήματά μας με τρόπο που αυξάνει την ικανότητά μας να διαχειριστούμε δύσκολες καταστάσεις και να κάνουμε καθαρότερες επιλογές. Επιπλέον, ο διαλογισμός Mindfulness μπορεί να ασκηθεί οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να μειώσει τις επιπτώσεις του στρες, του άγχους και των σχετικών προβλημάτων, όπως αϋπνία, κακή συγκέντρωση και χαμηλή διάθεση.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ