Οργασμός: 7 εκπληκτικά οφέλη του στην υγεία


  • Ο εγκέφαλός σας προπονείται κατά τη διάρκεια του οργασμού

Σύμφωνα με μία έρευνα ο οργασμός ενεργοποιεί τον εγκέφαλο καθώς αυξάνει τη ροή του αίματος σε πολλές του.

  • Οι οργασμοί οδηγούν σε πιο υγιή μαλλιά

Η ίδια βελτίωση στην κυκλοφορία του αίματος δια μέσου του οργασμού πηγαίνει επίσης στο τριχωτό της κεφαλής σας, βοηθώντας σας να έχετε πιο δυνατά, λαμπερά και μακριά μαλλιά.

  • Οι οργασμοί ενισχύουν τα οιστρογόνα και το κολλαγόνο, και σας δίνουν μια πιο νεανική εμφάνιση

Δεδομένου ότι οι οργασμοί βοηθούν στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε χαμηλά επίπεδα, επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Επίσης, αυξάνουν τα επίπεδα των οιστρογόνων σας, αυξάνοντας το κολλαγόνο, το οποίο βοηθά να διατηρηθεί το δέρμα σας σφριγηλό και νεανικό.

  • Οι οργασμοί ενισχύουν την ανοσία

Οι οργασμοί απελευθερώνουν τη χημική ουσία DHEA, η οποία βοηθά στην εξισορρόπηση του ανοσοποιητικού σας συστήματος, προάγει την υγεία των οστών και βοηθά στην επιδιόρθωση των ιστών.

  • Οι οργασμοί σε κάνουν να νιώθεις πιο ευτυχισμένος/η

Η ωκυτοκίνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού κάνει κυριολεκτικά τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους. Ονομάζεται η ορμόνη της ευτυχίας και αυτό για κάποιο λόγο.

  • Οι οργασμοί σε βοηθούν να δεθείς με τον/την ή τους σύντροφούς σου

Οι οργασμοί βοηθούν στη σύνδεση των ανθρώπων. Μάλιστα, η τακτική και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή είναι ένας από τους πιο υπέροχους τρόπους για να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας – και οι καλές σχέσεις, είναι γνωστό, ότι επηρεάζουν κι άλλους τομείς της ζωής μας.

  • Οι οργασμοί ανακουφίζουν τον πόνο (συμπεριλαμβανομένων των προεμμηνοροϊκών ή εκείνων κατά της διάρκεια της περιόδου).

Η σεξουαλική διέγερση και ο οργασμός απελευθερώνουν τα φυσικά παυσίπονα του σώματός. Εκτός από το να σας κάνει να νιώθετε ευτυχισμένοι/ες, η ωκυτοκίνη μπορεί επίσης να σας βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου, από τους πονοκεφάλους έως την αρθρίτιδα. Ανακουφίζουν επίσης τις εμμηνορροϊκές κράμπες. Κι αυτό είναι ίσως ένας ακόμη λόγος να δοκιμάσετε το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ