Κορωνοϊός: Εισαγγελική έρευνα για παρεμπόδιση έγκαιρης διασωλήνωσης της 54χρονης που κατέληξε από κορωνοϊό

Ειδικότερα, η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε έρευνα για την υπόθεση της 54χρονης που κατέληξε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και η οποία φέρεται να ήταν αρνήτρια της πανδημίας. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γεώργιος Νούλης θα διερευνήσει εάν τρίτα πρόσωπα απέτρεψαν ή εμπόδισαν τους γιατρούς από την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς.

Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι θανατηφόρος έκθεση, ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Διευκρινίζεται ότι η παρέμβαση της Εισαγγελίας, δεν στρέφεται κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου, το οποίο τελικά προχώρησε σε διασωλήνωσή της με εισαγγελική παραγγελία.

Όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα καλούσε σε βοήθεια μέσα από αναρτήσεις της στα social media, ενώ μέσω δικηγόρου αρνήθηκε την διασωλήνωση που της προτάθηκε λόγω της  μείωσης του οξυγόνου της.

Η διασωλήνωση θεωρείται μονόδρομος όταν προκαλείται υποξυγοναιμία, δηλαδή πολύ χαμηλό επίπεδο οξυγόνου στον οργανισμό, ή σοβαρές ηλεκτρολυτικές διαταραχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το οξυγόνο της ασθενούς είχε πέσει τόσο χαμηλά που η διασωλήνωση κρίθηκε αναγκαία από το ιατρικό προσωπικό που τελικώς κατέφυγε σε εισαγγελική παραγγελία.

Συνήθως σε αυτή την κατάσταση ο/η ασθενής δεν είναι σε θέση να αποφασίζει για τη θεραπεία του/της και γι’ αυτό ζητείται η σύμφωνη γνώμη οικείου προσώπου, και σε περίπτωση διαφωνίας και αυτού ζητείται η άδεια από τις εισαγγελικές αρχές ώστε να πραγματοποιηθεί η αναγκαία ιατρική πράξη, όπως κι έγινε.

Μια ημέρα μετά τον θάνατό της, ο σύζυγός της 54χρονης που κατέληξε από κορωνοϊό δήλωσε ότι η ίδια ήταν θύμα αντιεμβολιαστικής προπαγάνδας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here