CDC Covid-19: Περίπου 3 στις 4 έγκυες γυναίκες στις ΗΠΑ δεν εμβολιάστηκαν έναντι της νόσου


CDC Covid-19: Οι έγκυες γυναίκες αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής νόσου COVID-19 και επιπλοκών της εγκυμοσύνης μετά από μόλυνση. Οι περισσότερες έγκυες γυναίκες στις ΗΠΑ δεν έχουν λάβει ακόμη εμβόλιο για την COVID-19, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Από τις 21 Αυγούστου, περίπου 3 στις 4 έγκυες γυναίκες ηλικίας 18-49 ετών δεν ήταν εμβολιασμένες, ή με άλλα λόγια, το 23,9% έλαβε συνολικά τουλάχιστον μία δόση, σύμφωνα με τα δεδομένα από τον οργανισμό Dacaline Safety Datalink. Η κάλυψη εμβολιασμού αναφέρθηκε χαμηλότερα μεταξύ των Ισπανόφωνων/Λατίνων (19,2%) και των μαύρων εγκύων (11,7%), με υψηλότερη κάλυψη που αναφέρθηκε μεταξύ των Ασιατών (35,2%) και των Λευκών εγκύων (26,6%).

Ο Δρ Oluwatosin Goje, OB-GYN και ειδικός σε λοιμώδη νοσήματα στην κλινική Cleveland, δήλωσε στο Fox News ότι το συνολικό ποσοστό των μη εμβολιασμένων εγκύων είναι “πολύ ανησυχητικό”, ενώ ανέφερε την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

“Αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να συνεχίσει να μοιράζεται με έγκυες ασθενείς”, δήλωσε ο Goje. «Με περισσότερες από δώδεκα επαγγελματικές ιατρικές εταιρείες να εγκρίνουν τα εμβόλια COVID-19 σε έγκυες γυναίκες και ο FDA να χορηγεί πρόσφατα την πλήρη έγκριση του εμβολίου Pfizer mRNA, οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να αισθάνονται πιο ισχυρές για να κάνουν το εμβόλιο και ελπίζουμε να δούμε μια αύξηση στον εμβολιασμό μεταξύ εγκύων γυναικών.” “Ο εμβολιασμός μεταξύ των εγκύων παραμένει χαμηλός”, έγραψε εν μέρει το CDC στην εβδομαδιαία ενημέρωση της COVID Data Tracker στις 20 Αυγούστου. “Αυτή η χαμηλή πρόσληψη επιμένει παρά τις πρόσφατες αυξήσεις των κρουσμάτων COVID-19 σε εγκύους.”

Το CDC στις 11 Αυγούστου ενίσχυσε τη σύσταση για χρήση εμβολίων COVID-19 σε έγκυες γυναίκες, αφού μια νέα μελέτη δεν έδειξε αυξημένο κίνδυνο αποβολής μεταξύ των γυναικών που έλαβαν το εμβόλιο κατά την πρώιμη εγκυμοσύνη.

Η ανάλυση προέκυψε από πρόσθετα δεδομένα ασφάλειας σε 2.456 γυναίκες που έλαβαν εμβόλιο mRNA COVID-19 πριν από τις 20 εβδομάδες της εγκυμοσύνης, με τα αποτελέσματα να υποδεικνύουν περίπου 13% ποσοστό αποβολών, εντός του αναμενόμενου ποσοστού περίπου 11% έως 16% στον γενικό πληθυσμό. Ο Δρ Anthony Fauci, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας της κυβέρνησης σε λοιμώδη νοσήματα, μίλησε για το θέμα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Λευκού Οίκου στις 31 Αυγούστου, λέγοντας:

«Είναι πολύ σαφές τώρα… ότι υπάρχουν σοβαρές δυσμενείς συνέπειες για τη μητέρα και το μωρό κατά τη διάρκεια της COVID-19 19, επομένως είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις έγκυες γυναίκες και τις γυναίκες που σχεδιάζουν να μείνουν έγκυες να εμβολιαστούν». Ο Fauci ανέφερε στοιχεία που δείχνουν αυξημένο κίνδυνο εισαγωγής στη ΜΕΘ, αερισμό, ECMO (μηχανική υποστήριξη για την καρδιά και τους πνεύμονες) και θάνατο μεταξύ των εγκύων με συμπτωματική COVID-19 έναντι των μη εγκύων γυναικών με COVID-19, προτού γίνουν διαθέσιμα τα εμβόλια.

Άλλα δεδομένα έδειξαν ότι οι εμβολιασμένες έγκυες γυναίκες πέρασαν προστατευτικά αντισώματα στο βρέφος τους μέσω του μητρικού γάλακτος. “Το CDC ενθαρρύνει όλες τις εγκύους ή τα άτομα που σκέφτονται να μείνουν έγκυες και εκείνες που θηλάζουν να εμβολιαστούν για να προστατευθούν από την COVID-19”, δήλωσε νωρίτερα η διευθύντρια του CDC, Δρ. Rochelle Walensky. «Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και ποτέ δεν ήταν πιο επείγον να αυξηθούν οι εμβολιασμοί καθώς αντιμετωπίζουμε την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Delta και βλέπουμε σοβαρά αποτελέσματα από την COVID-19 σε μη εμβολιασμένες έγκυες».

Από τις 30 Αυγούστου, ο οργανισμός ανέφερε 112.806 συνολικά κρούσματα COVID-19 μεταξύ εγκύων γυναικών και 135 θανάτους, ενώ τα ομοσπονδιακά δεδομένα δείχνουν ότι τα κρούσματα COVID-19 αυξάνονταν μεταξύ των εγκύων μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Η πρόσφατη πλήρης έγκριση του FDA που απονεμήθηκε στο εμβόλιο Pfizer/BioNTech COVID-19 θα πρέπει να αυξήσει την εμπιστοσύνη στον εμβολιασμό, σύμφωνα με τον Δρ Martin Tucker, πρόεδρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG). Σε προηγούμενη δήλωσή του, ο Tucker είπε: “Με την [άδεια] του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) του εμβολίου COVID-19 της Pfizer-BioNTech, οι κλινικοί ιατροί μπορούν να αισθάνονται ακόμη πιο σίγουροι για τη σύσταση εμβολιασμού για τους ασθενείς τους, συμπεριλαμβανομένων των εγκύων ασθενών. Όλα τα επιλέξιμα άτομα , συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι έγκυες, θα πρέπει να αισθάνονται παρόμοια αυτοπεποίθηση προκειμένου να εμβολιαστούν κατά της COVID-19 »

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ