Βίαια επεισόδια στην Καμπούλ μεταξύ Ταλιμπάν και γυναικών που διαδήλωναν για τα δικαιώματά τους


Οι Ταλιμπάν διέλυσαν διαδήλωση για τα δικαιώματα των γυναικών στην Καμπούλ.

Οι Ταλιμπάν διέλυσαν συγκέντρωση για τα δικαιώματα των γυναικών στην Καμπούλ, με αναφορές να κάνουν λόγο για χρήση δακρυγόνων και κλομπ και τουλάχιστον μία τραυματία.

Σύμφωνα με το TOLOnews, ακτιβιστές/ ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των γυναικών και δημοσιογράφοι διαδήλωσαν για δεύτερη ημέρα στην Καμπούλ στο Σάββατο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του RT, διοργανωτές και ακτιβιστές είπαν σε τοπικά ΜΜΕ ότι οι Ταλιμπάν εμπόδισαν την πορεία να κινηθεί προς το προεδρικό μέγαρο, διαλύοντάς την με τη χρήση δακρυγόνων και κλομπ. Αρκετές γυναίκες τέθηκαν υπό κράτηση και τουλάχιστον μία τραυματίστηκε όταν ένας Ταλιμπάν τη χτύπησε στο κεφάλι. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν εικόνες και βίντεο από τα επεισόδια.

Ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, είπε στην ιστοσελίδα Etilaatroz ότι οι διοργανωτές δεν συνεννοήθηκαν με τους αντάρτες.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι Ταλιμπάν είχαν προβεί σε συστάσεις στις γυναίκες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους, για τη δική τους ασφάλεια, λέγοντας ότι κάποιοι μαχητές δεν έχουν εκπαιδευτεί ακόμα να αντιμετωπίζουν τις γυναίκες με σεβασμό και θα τις παρενοχλούσαν στους δρόμους.

Η διεθνής κοινότητα έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα τους Ταλιμπάν ότι ο σεβασμός προς τις γυναίκες και τα κορίτσια αποτελεί «κόκκινη γραμμή» ως προς τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί το καθεστώς τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ