Mad Clip: Γιατί δεν υπήρχαν μπάρες ασφαλείας στο σημείο που σκοτώθηκε – Η απάντηση της Περιφέρειας


Mad Clip: Η Περιφέρεια Αττικής απάντησε στον πραγματογνώμονα, Παναγιώτη Μαδιά, για το γεγονός πως δεν υπήρχαν μπάρες ασφαλείας στο σημείο όπου ο 34χρονος τράπερ σκοτώθηκε.

Την απάντησή της στον πραγματογνώμονα Παναγιώτη Μαδιά για το τροχαίο του Mad Clip έδωσε η περιφέρεια Αττικής.

Ο κύριος Μαδιάς μιλώντας για το θανατηφόρο τροχαίου του Mad Clip είχε διατυπώσει την άποψή του πως στο σημείο έπρεπε να υπάρχουν μπάρες ασφαλείας, ρίχνοντας ευθύνες στην περιφέρεια Αττικής.

Ωστόσο, η περιφέρεια Αττικής με ανακοίνωσή της αναφέρει για το τροχαίο του Mad Clip: «Επισημαίνουμε ότι το όριο ταχύτητας στο συγκεκριμένο δρόμο που διέρχεται κατοικημένη περιοχή είναι 50 χιλιόμετρα. Όποιος υπερβαίνει το όριο αυτό, συνειδητά θέτει σε κίνδυνο τόσο τη ζωή του, όσο και άλλων συνανθρώπων μας.

Ο αυτοπροσδιοριζόμενος πραγματογνώμονας ισχυρίζεται ότι θα έπρεπε να υπάρχουν στο συγκεκριμένο οδικό άξονα μπάρες, οι οποίες θα απέτρεπαν αν υπήρχαν, τον θάνατο του τραγουδιστή. Ο πραγματογνώμονας θα έπρεπε να γνωρίζει ότι καμία μπάρα ασφαλείας δεν θα μπορεί να εγγυηθεί την αποτροπή θανατηφόρου περιστατικού, αφού οι μεγαλύτερες ταχύτητες που αναπτύσσονται στα crash test των ΜΑΟ για επιβατικά αυτοκίνητα (από το αποτέλεσμα των οποίων εξαρτάται και το αν θα πάρουν πιστοποίηση κατά ΕΝ-1317 ή όχι) είναι 100 και 110Km/h.

Σε κάθε περίπτωση, καλούμε τον κάθε είδους πραγματογνώμονα, αφενός να αναδεικνύει την έννοια της ατομικής ευθύνης όσον αφορά την τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας από όλους, που είναι κρίσιμος παράγοντας για την οδική ασφάλεια. Αφετέρου, να συμπεριφέρεται με υπευθυνότητα και να μην προσπαθεί να κερδίσει με αστήρικτες απόψεις μερικά λεπτά δημοσιότητας, σε βάρος της αλήθειας».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ