Αλλαγές στην Πυροσβεστική: Οι «δασοκομάντο» και η ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας

Μεγάλες αλλαγές αναμένονται στη δομή της Πυροσβεστικής – Τι αναμένεται για την ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας. 

Μεγάλες αλλαγές αναμένονται στη δομή της Πυροσβεστικής, η οποία αναμένεται να περάσει στην «ομπρέλα» του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, εν όψει της ανακοίνωσης της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν επιστημονικού υποβάθρου υπουργό και πιθανότατα έναν επιχειρησιακό υφυπουργό.

Κρίσιμο κομμάτι στο οποίο αναζητούνται γρήγορες λύσεις είναι οι καθαρισμοί στα δάση, στους μικτούς δασικούς και αστικούς ιστούς όπως και στις αντιπυρικές ζώνες. Από τον Οκτώβριο ξεκινάει και το εκτεταμένο πρόγραμμα αυτών των εργασιών «Δρυάδες» ύψους 300 εκατ. ευρώ με ορίζοντα πενταετίας.

Επίσης, έρχονται και «δασοκομάντο» άμεσης δράσης για τις «megafires». Δασολόγοι, δασοπόνοι, άτομα με επαφή με το δάσος θα στελεχώσουν την ΕΜΟΔΕ (Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων), την ομάδα κρούσης των δασικών πυρκαγιών, οι οποίοι αναμένεται να περάσουν εντατική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, θα είναι αερομεταφερόμενη ομάδα 500 ατόμων που θα μπορεί να προβαίνει στις πρώτες κρούσεις, και την εκτίμηση τη χαρτογράφηση των περιοχών που βρίσκονται σε φωτιά, με πρώτη εκτίμηση του τι συμβαίνει και στο γεωγραφικό πεδίο. Παράλληλα, τουλάχιστον 3.500 νέοι μόνιμοι πυροσβέστες αναμένεται να προσληφθούν στην πυροσβεστική.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here