Θεοδωρικάκος για πορείες: Δεν γίνεται 100 – 200 άνθρωποι να εμποδίζουν τη λειτουργία της πόλης

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε τη στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να μην «παραλύει» συνεχώς η Αθήνα από τις συγκεντρώσεις και τις πορείες. 

«Δεν μπορούν να κλείνουν όλο τον δρόμο, εκατό -διακόσιοι άνθρωποι στο κέντρο της Αθήνας ή οπουδήποτε αλλού», τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, με αφορμή τη χθεσινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτούς που θέλουν να διαδηλώσουν με τον όρο ότι δεν θα παρενοχλείται η λειτουργία της πόλης», συμπλήρωσε ο υπουργός, μιλώντας στον Alpha 98,9.

«Οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται. Διότι εάν οι νόμοι δεν εφαρμόζονται, μετά ο καθένας, αφού έχει τη δυνατότητα να μην εφαρμόζει τους νόμους, πηγαίνουμε στο ποιος είναι πιο ισχυρός για να μην εφαρμόζει το νόμο. Αυτό δεν είναι δίκαιο και δεν είναι σωστό», είπε ο υπουργός, προσθέτοντας πως καθένας μπορεί ελεύθερα να κάνει διαδηλώσεις, χωρίς όμως να δημιουργεί πρόβλημα στο κοινωνικό σύνολο.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα απαγόρευσης, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους που θέλουν να διαδηλώσουν για ό,τι νομίζουν, είμαστε δημοκρατική χώρα, απλώς η αστυνομία θα πρέπει να φροντίζει την τήρηση του νόμου, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να παρενοχλείται η λειτουργία της πόλης, δεν μπορεί να κλείνει η πόλη από εκατό και διακόσιους ανθρώπους, οι οποίοι ναι έχουν το δικαίωμα να διαδηλώσουν αλλά σε ένα σχήμα του πεζοδρομίου ή του δρόμου, ανάλογα με το πόσοι είναι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ζήτησε δε και την υποστήριξη του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων λέγοντας πως «Δεν είναι θέματα αυτά για αντιπολίτευση. Η δημοκρατία έχει ανάγκη από τάξη, ασφάλεια, γιατί αυτά είναι και οι εγγυητές και της ελευθερίας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here