Νόσος COVID-19: Βρετανοί αξιωματούχοι υγείας αρνούνται να εγκρίνουν εμβόλια για υγιή παιδιά ηλικίας 12-15 ετών

Νόσος COVID-19: Παιδιά με υποκείμενες καταστάσεις ή ευάλωτοι γονείς μπορούν να κάνουν τις λήψεις. Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε να μειώσει τα σχέδια ενίσχυσης του εμβολίου από κορυφαίους αξιωματούχους υγείας. Ο Δρ Marty Makary λαμβάνει υπόψη την έκθεση των New York Times όπου οι κορυφαίοι αξιωματούχοι υγείας φέρεται να δήλωσαν ότι οι ρυθμιστικές αρχές χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για τη συλλογή και τον έλεγχο των δεδομένων Οι Βρετανοί αξιωματούχοι υγείας αρνήθηκαν να εγκρίνουν εμβολιασμούς COVID-19 για υγιή παιδιά ηλικίας 12-15 ετών. Οι υπουργοί ζήτησαν από τους υπαλλήλους να αναθεωρήσουν τις οδηγίες υπό το φως πιθανών ζητημάτων που ενδέχεται να προκύψουν κατά την έναρξη της σχολικής περιόδου. Η τρέχουσα καθοδήγηση θα επιτρέψει σε εφήβους με υποκείμενες συνθήκες ή ευάλωτους γονείς να κάνουν τη λήψη. Η απόφαση για υγιή παιδιά βασίστηκε στην ανησυχία για μια εξαιρετικά σπάνια παρενέργεια του εμβολίου Pfizer που προκαλεί φλεγμονή στην καρδιά, ανέφερε το BBC.

“Το περιθώριο του οφέλους θεωρείται πολύ μικρό για να υποστηρίξει τον καθολικό εμβολιασμό COVID-19 για αυτήν την ηλικιακή ομάδα αυτή τη στιγμή”, δήλωσε ο Wei Shen Lim, πρόεδρος του εμβολιασμού για τη Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI). “Η επιτροπή θα συνεχίσει να εξετάζει τα δεδομένα ασφάλειας καθώς αυτά θα προκύψουν”.

Το τρέχον πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει ήδη ορισμένα παιδιά με προϋπάρχουσες παθήσεις, θα επεκταθεί τώρα σε παιδιά με χρόνιες παθήσεις της καρδιάς, των πνευμόνων και του ήπατος – περίπου 200.000 παιδιά που προηγουμένως δεν είχαν τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με την The Telegraph.

“Ο λόγος που αποφασίσαμε να εμβολιάσουμε αυτά τα παιδιά με δύο δόσεις είναι ότι εξετάζαμε οφέλη για την υγεία των ίδιων των παιδιών”, δήλωσε ο Anthony Harnden, αναπληρωτής πρόεδρος του JCVI.

«Αυτό ήταν ένα πραγματικά, πολύ ισχυρό ζήτημα ψυχικής υγείας, καθώς εάν αυτό το παιδί έδινε την Covid στον γονέα ή τον παππού ή τη γιαγιά και τον παππού του που ζούσαν μαζί του, που είχαν υποστεί ανοσοκαταστολή, και κατέληγαν με βλάβη, ακόμη και θάνατο από την COVID, τότε θα στοίχειωνε αυτό για το υπόλοιπο της ζωής του». «Πιστεύαμε ότι το βάρος της ψυχικής υγείας ήταν τόσο σημαντικό που θα τοποθετούνταν σε εκείνες τις ομάδες παιδιών που θα έκαναν εμβολιασμούς για λόγους υγείας», πρόσθεσε. Οι επικεφαλής ιατροί των τεσσάρων εθνών του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα αξιολογήσουν περαιτέρω τα οφέλη και τα μειονεκτήματα του εμβολιασμού της ηλικιακής ομάδας.

Η κυβέρνηση είχε ήδη ανακοινώσει την προετοιμασία για την παροχή εμβολιασμών σε παιδιά ηλικιακής ομάδας που θα ξεκινήσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας δήλωσε ότι ήθελε να είναι «έτοιμο να ξεκινήσει».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here