ΗΠΑ Φλόριντα: Θα επιβάλλει πρόστιμο σε όποιον ζητήσει απόδειξη για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 5.000 $


ΗΠΑ Φλόριντα: Στις 16 Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα (DOH) θα αρχίσει να εκδίδει πρόστιμα 5.000 δολαρίων σε επιχειρήσεις, σχολεία και κυβερνητικές υπηρεσίες που απαιτούν από τους ανθρώπους να δείξουν αποδείξεις για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19. Σύμφωνα με αυτόν τον τελευταίο κανόνα που εκδόθηκε από το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα DOH, οι παραβάτες θα έχουν την ευκαιρία να ασκήσουν έφεση, αλλά, μόλις οριστικοποιηθεί το πρόστιμο, θα έχουν 30 ημέρες για να πληρώσουν. Όσον αφορά αυτήν την τελευταία κίνηση του DeSantis, το CTV News Canada αναφέρει ότι ο εκπρόσωπος του DeSantis, Taryn Fenske, δήλωσε την Τετάρτη: «Οι υποσχέσεις έγιναν, οι υποσχέσεις τηρήθηκαν».

Η Επίτροπος Nikki Fried, η μοναδική δημοκρατική εκλεγμένη πολιτειακή και υποψήφια που ελπίζει να αμφισβητήσει τον DeSantis για κυβερνήτη το επόμενο έτος, ήταν επικριτική για τα πρόστιμα. “Ο κυβερνήτης DeSantis ανταποδίδει στους κατοίκους της Φλώριδα που προσπαθούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τις κοινότητές τους από την COVID-19”, δήλωσε η Fried σε ηλεκτρονική της δήλωση.

“Αυτό όχι μόνον έρχεται σε αντίθεση με την κοινή λογική – είναι επίσης προσβολή των αρχών της ελεύθερης αγοράς που ισχυρίζεται ότι υποστηρίζει”.

Το News Channel 8 On Your Side, αναφέρει ότι με βάση τα δεδομένα του CDC, το 68 τοις εκατό των επιλέξιμων κατοίκων της Φλόριντα 12 ετών και άνω έχουν λάβει τουλάχιστον ένα εμβόλιο και το ποσοστό εμβολιασμού της πολιτείας κατατάσσεται στην 19η θέση στη χώρα.

Η Norwegian Cruise Line μηνύει τη Φλόριντα για την απαγόρευση διαβατηρίου εμβολίου

Ο Νορβηγός πρόκειται να ξαναρχίσει τις κρουαζιέρες έξω από τη Φλόριντα στις 15 Αυγούστου, αλλά μηνύει τη Φλόριντα λόγω της απαγόρευσης της πολιτείας στα διαβατήρια εμβολίων.

Η αμφισβήτηση του εκτελεστικού διατάγματος και του νόμου

Στις 2 Απριλίου, φέτος, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που απαλλάσσει από την απαίτηση οι άνθρωποι να δείχνουν αποδείξεις για τον εμβολιασμό για την COVID-19, προκειμένου να υποστηρίξουν μια επιχείρηση. Έπρεπε να τεθεί σε ισχύ αμέσως. Σαν να μην ήταν αρκετό το εκτελεστικό διάταγμα του Απριλίου, στις 8 Μαΐου, ο DeSantis υπέγραψε με βάση τον νόμο Senate Bill (SB) 2006, ένα νομοσχέδιο που στοχεύει σε αυθαίρετους αποκλεισμούς, διαβατήρια εμβολίων και ενισχύει την ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης για μελλοντικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Στις παρατηρήσεις του μετά την υπογραφή της νομοθεσίας, ο DeSantis είπε: «Στη Φλόριντα, η προσωπική σας επιλογή όσον αφορά τον εμβολιασμό θα προστατεύεται και καμία επιχειρηματική ή κυβερνητική οντότητα δεν θα μπορεί να σας αρνηθεί τις υπηρεσίες με βάση την απόφασή σας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Simpson, τους Speaker Sprowls και το νομοθετικό σώμα της Φλόριντα για την επίτευξη αυτής της νομοθεσίας στο τέλος.

” Τον Ιούλιο, η Norwegian Cruise Lines αμφισβήτησε το εκτελεστικό διάταγμα του DeSantis και τον νόμο που είχε υπογράψει τον Μάιο, ο οποίος θα απαγόρευε τη γραμμή κρουαζιέρας ζητώντας από τους επιβάτες να αποδείξουν την κατάσταση εμβολιασμού. Ωστόσο, σε μια προκαταρκτική απόφαση που υπογράφηκε στις 8 Αυγούστου, η αμερικανή δικαστής Κάθλιν Γουίλιαμς στο Μαϊάμι είπε ότι ο Νορβηγός πιθανότατα θα επικρατήσει στο επιχείρημά του ότι η απαγόρευση «διαβατηρίου εμβολίου», που υπογράφηκε από τον DeSantis τον Μάιο, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και αποτελεί αντισυνταγματική παραβίαση για τα δικαιώματα του Νορβηγού. Βασικά, όλα κατέληξαν στον DeSantis ότι ο νόμος της Φλόριντα αποτρέπει τις διακρίσεις και προστατεύει το απόρρητο εμποδίζοντας επιχειρήσεις, σχολεία ή κυβερνήσεις να απαιτούν απόδειξη ανοσίας ως αντάλλαγμα για υπηρεσία, ενώ ο Νορβηγός είπε ότι ο νόμος δεν αφορούσε την προστασία των επιβατών αλλά τη βαθμολογία πολιτικών πόντων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ