Υπέρ του διαλόγου με τους Ταλιμπάν η Άνγκελα Μέρκελ


Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, τάσσεται υπέρ του διαλόγου με τους Ταλιμπάν για την συνέχιση της επιχείρησης απομάκρυνσης.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ τάχθηκε σήμερα υπέρ του διαλόγου με τους Ταλιμπάν, οι οποίοι αναμένεται να ανακοινώσουν τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης του Αφγανιστάν, για να γίνει δυνατή η συνέχιση της επιχείρησης απομάκρυνσης Αφγανών πολιτών από την Καμπούλ.

«Πρέπει να συνομιλήσουμε, απλώς, με τους Ταλιμπάν για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να βγάλουμε από την χώρα τους ανθρώπους που εργάστηκαν για την Γερμανία και να τους προστατέψουμε», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Σε αυτούς πρέπει να μιλήσουμε τώρα. Ειδικότερα, πρέπει να βγάλουμε από εκεί τους ανθρώπους που εργάστηκαν για τους γερμανικούς αναπτυξιακούς οργανισμούς και αισθάνονται απειλούμενοι», πρόσθεσε.

Η γιγάντια αερογέφυρα που στήθηκε από τις δυτικές χώρες στις 14 Αυγούστου, παραμονή της κατάληψης της Καμπούλ, διακόπηκε στις 30 Αυγούστου, χωρίς να έχει γίνει δυνατή η απομάκρυνση όλων των ανθρώπων που δηλώνουν ότι απειλούνται και θέλουν να φύγουν από το Αφγανιστάν.

Νωρίτερα ο βασικός εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ δήλωσε στην εφημερίδα Welt am Sonntag ότι το ισλαμιστικό κίνημα θέλει «στέρεες και επίσημες διπλωματικές σχέσεις με την Γερμανία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ