Αφγανιστάν – Παντσίρ: Ο ηγέτης της αντίστασης θέλει διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν


Ο Αχμάντ Μασούντ, επικεφαλής του Μετώπου Εθνικής Αντίστασης του Αφγανιστάν, είπε ότι καλωσορίζει προτάσεις για να σταματήσουν οι συγκρούσεις.

Ο επικεφαλής της αφγανικής αντίστασης που αντιστέκεται στις δυνάμεις των Ταλιμπάν στην κοιλάδα του Παντσίρ βόρεια της Καμπούλ δήλωσε την Κυριακή πως καλωσορίζει προτάσεις από θρησκευτικούς λογίους για διαπραγματεύσεις με σκοπό να σταματήσουν οι συγκρούσεις.

Ο Αχμάντ Μασούντ, επικεφαλής του Μετώπου Εθνικής Αντίστασης (NRF) του Αφγανιστάν, έκανε την ανακοίνωση μέσω της σελίδας της οργάνωσής του στο Facebook. Νωρίτερα οι Ταλιμπάν είχαν υποστηρίξει πως είχαν μπει μετά από μάχες στην πρωτεύουσα της επαρχίας του Παντσίρ, αφού πρώτα είχαν ασφαλίσει τις γύρω περιοχές.

«Το Μέτωπο επί της αρχής συμφωνεί να επιλύσει τα παρόντα προβλήματα, να βάλει άμεσο τέλος στις συγκρούσεις και να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις» ανέφερε ο Μασούντ στην ανάρτησή του στο Facebook. «Για να υπάρξει ειρήνη, το NRF είναι έτοιμο να σταματήσει να πολεμά, εφόσον οι Ταλιμπάν σταματήσουν επίσης τις επιθέσεις και τις στρατιωτικές τους κινήσεις στο Παντσίρ και το Ανταράμπ» πρόσθεσε, αναφερόμενος σε μια περιοχή στη γειτονική επαρχία Μπαγκλάν.

Όπως συμπλήρωσε, από εκεί και πέρα θα μπορούσε να γίνει μια συνάντηση όλων των πλευρών με το συμβούλιο θρησκευτικών λογίων Ουλέμα.

Σύμφωνα με το Reuters, νωρίτερα αφγανικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει πως θρησκευτικοί λόγιοι είχαν καλέσει τους Ταλιμπάν να δεχτούν διαπραγματεύσεις για τερματισμό των συγκρούσεων στο Παντσίρ. Δεν είχε υπάρξει άμεση απάντηση από τους Ταλιμπάν.

Ο Μασούντ ηγείται μιας δύναμης που αποτελείται από απομεινάρια του τακτικού στρατού της κυβέρνησης που κατέρρευσε, μονάδες ειδικών δυνάμεων και μαχητές τοπικών πολιτοφυλακών. Ο ίδιος είχε ζητήσει διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν πριν αρχίσουν οι συγκρούσεις, μια εβδομάδα πριν.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ