Covid Κούβα: Ξεκινά τον εμβολιασμό των παιδιών προκειμένου να ανοίξει ξανά τα σχολεία εν μέσω της έξαρσης της λοίμωξης


 Covid Κούβα: Οι μαθητές περιμένουν να εμβολιαστούν στο προ-πανεπιστημιακό ινστιτούτο Saul Delgado στη γειτονιά El Vedado της Αβάνας στις 3 Σεπτεμβρίου 2021. Οι κουβανικές αρχές ξεκίνησαν την Παρασκευή μια εθνική εκστρατεία εμβολιασμού παιδιών ηλικίας 2 έως 18 ετών κατά της Covid-19, προϋπόθεση που θέτει η κομμουνιστική κυβέρνηση προκειμένου να ανοίξουν ξανά τα σχολεία για προσωπική διδασκαλία εν μέσω της αύξησης των λοιμώξεων. Παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω θα είναι τα πρώτα που θα λάβουν ένα από τα δύο εγχώρια εμβόλια εγχώριας παραγωγής, τα Abdala και Soberana, ακολουθούμενα από μικρότερα παιδιά.

Τα σχολεία έχουν κλείσει στην Κούβα από τον Μάρτιο του 2020 και οι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα στην τηλεόραση. Με το σχολικό έτος να ξεκινά τη Δευτέρα, θα συνεχίσουν να μαθαίνουν από απόσταση μέχρι να εμβολιαστούν όλα τα κατάλληλα παιδιά.

Η 17χρονη Laura Lantigua ήρθε για να λάβει την πρώτη από τις τρεις ενέσεις στο λύκειο Saul Delgado στην κουβανική πρωτεύουσα Αβάνα. «Πάντα ήθελα να εμβολιαστώ», δήλωσε η Λαντίγκουα στο AFP. Είπε ότι οι γιατροί μέτρησαν την αρτηριακή πίεση και τη θερμοκρασία της πριν της δώσουν το εμβόλιο, και μετά της είπαν να περιμένει μια ώρα για να βεβαιωθεί ότι δεν έχει παρενέργειες. «Ένιωσα φυσιολογικά, καλά», είπε η Lantigua.

Καθώς η παραλλαγή Delta εξαπλώθηκε σε όλο το νησί των 11,2 εκατομμυρίων, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας έχει οδηγηθεί στα πρόθυρα. Από τους 5.300 νέους θανάτους από κορωνοϊό που καταγράφηκαν από την έναρξη της επιδημίας, σχεδόν οι μισοί ήταν τον Αύγουστο, όπως και σχεδόν το ένα τρίτο όλων των αναφερόμενων κρουσμάτων. Η κυβέρνηση είπε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει σταδιακά να ξανανοίξει τα σχολεία τον Οκτώβριο μετά την ολοκλήρωση της εκστρατείας εμβολιασμού μεταξύ των παιδιών.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ