Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Καρδίτσα: Στον εισαγγελέα τα πρώτα στοιχεία – Το μήνυμα Πλεύρη


Στον εισαγγελέα αναμένεται να καταθέσει σήμερα ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ τα πρώτα στοιχεία για την υπόθεση έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας

Τον δρόμο της δικαιοσύνης αρχίζει να παίρνει το σκάνδαλο με την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού που εκδόθηκαν από το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας καθώς ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτης Σερέτης αναμένεται να προσκομίσει σήμερα στον εισαγγελέα τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν εντοπίστηκαν αδιάθετα εμβόλια στο Κέντρο Υγείας από τους κωδικούς των οποίων προέκυπτε ότι αυτά είχαν γίνει σε συγκεκριμένους πολίτες. Πρωταγωνιστής στο σκάνδαλο εμφανίζεται μια διοικητική υπάλληλος, η οποία φαίνεται να είχε τουλάχιστον μια συνεργό, μια νοσηλεύτρια, από την οποία είχε πάρει τους κωδικούς με τους οποίους προέβαιναν στην επιβεβαίωση των «αόρατων» εμβολίων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με ανάρτησή του στο Twitter διεμήνυσε ότι εξετάζεται ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου για την εξάλειψη τέτοιων συμπεριφορών.

Η ανάρτηση Πλεύρη για το σκάνδαλο με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμών στην Καρδίτσα

Η διενέργεια «εικονικών» εμβολιασμών συνιστά βαρύτατο πειθαρχικό παράπτωμα με ποινικές προεκτάσεις που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Εξετάζουμε την ενίσχυση του πλαισίου για την εξάλειψη τέτοιων συμπεριφορών. Οι ελάχιστοι επίορκοι και θα βρεθούν και θα υποστούν τις συνέπειες

40.000 εμβολιασμοί σε χωριό 6.000 κατοίκων

Ένα στοιχείο που προβληματίζει και ενδεχομένως να «δείχνει» την ύπαρξη κυκλώματος είναι το γεγονός ότι στο κέντρο υγείας Παλαμά Καρδίτσας έχουν γίνει 40.000 εμβολιασμοί, τη στιγμή που οι κάτοικοι της κοινότητας δεν ξεπερνούν τους 6.000. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, από τα περισσότερα επιπλέον εμβόλια, τα περισσότερα φαίνεται να έχουν γίνει σε πολίτες από τη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα την περιοχή καταγωγής μιας υπαλλήλου.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα αποκάλυψε τουλάχιστον 47 εικονικούς εμβολιασμούς, μόνο για τον Αύγουστο ενώ η εμπλεκόμενη διοικητική υπάλληλος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ διερευνάται η εμπλοκή ενός ακόμα προσώπου στην απάτη.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος με βάση τις διατάξεις διάδοσης του κορονοϊού. Θα μπορεί να γίνει έτσι άρση του τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν τυχόν αδικαιολόγητες εισροές χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων καθώς και αν κάποιοι από τους εικονικά εμβολιασθέντες έχουν δώσει χρήματα. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν αποκλείεται, μάλιστα, να ασκηθούν ποινικές διώξεις και στους εικονικά εμβολιασθέντες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ