Ενισχυτικά Πλάνα για την COVID-19: Ο Fauci τονίζει την ανάγκη έγκρισης από τον FDA εν μέσω καυγάδων στον Λευκό Οίκο

Ενισχυτικά πλάνα για την COVID-19: Ο Fauci ανέφερε ότι μόνο η λήψη Pfizer μπορεί να εγκριθεί έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Ο Δρ Anthony Fauci τόνισε την ανάγκη έγκρισης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) πριν προχωρήσουμε σε αναμνηστικά εμβόλια για την COVID-19 εν μέσω διαμάχης μεταξύ Λευκού Οίκου και αξιωματούχων υγείας. Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε στα μέσα Αυγούστου ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να προσφέρει ενισχυτικά πλάνα ξεκινώντας από την εβδομάδα 20 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, οι αναφορές της περασμένης εβδομάδας έδειξαν ότι δύο αξιωματούχοι του FDA σχεδίαζαν να παραιτηθούν λόγω της συνεχούς απογοήτευσης ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν φαίνεται να ακολουθεί τις οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) και της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης (ACIP) για καθοδήγηση ενισχυτικών πλάνων.

Ωστόσο, ο Fauci ισχυρίστηκε ότι η έγκριση του FDA παραμένει το πιο σημαντικό βήμα στη διαμόρφωση οποιουδήποτε σχεδίου για τη διανομή ενισχυτικών βολών. «Ελπίζαμε ότι θα βγάλουμε και τους δύο υποψηφίους, και τα δύο προϊόντα Moderna και Pfizer που θα κυκλοφορήσουν μέχρι την εβδομάδα της 20ής, είναι νοητό ότι θα έχουμε μόνο ένα από αυτά, αλλά το άλλο πιθανότατα θα ακολουθήσει σύντομα στη συνέχεια», είπε ο Fauci στο “Face the Nation” του CBS. “Και ο λόγος για αυτό είναι ότι εμείς, όπως είπαμε από την πρώτη στιγμή, δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα αν δεν λάβει την κατάλληλη κανονιστική έγκριση το FDA και στη συνέχεια τη σύσταση από τη Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Πρακτικές Εμβολιασμού”, αυτός πρόσθεσε.

Η τρέχουσα καθοδήγηση λέει ότι μόνο τα άτομα με μέτρια ή σοβαρά εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα θα πρέπει να λαμβάνουν ενισχυτικό εμβόλιο, καθώς αυτά τα άτομα ενδέχεται να μην δημιουργήσουν την κατάλληλη ανοσία από τις δύο πρώτες βολές. Ο Μπάιντεν, ωστόσο, πρότεινε ότι τα άτομα πρέπει να κάνουν ένα εμβόλιο οκτώ μήνες μετά την τελική δόση του εμβολίου. Ο FDA υποτίθεται ότι δεν ενέκρινε αυτό το σχέδιο. Ο Fauci συνέχισε να τονίζει τον ρόλο του FDA στη διαδικασία πριν προχωρήσει σε οποιοδήποτε σχέδιο, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης του FDA να αναθεωρήσει τα δεδομένα – μια σημαντική καταγγελία που υποβλήθηκε από τον FDA όταν η διοίκηση του Biden ανακοίνωσε τη χρήση ενισχυτικών εμβολιασμών.

Η απόφαση του Λευκού Οίκου έρχεται εν μέσω της έξαρσης της πολύ μεταδοτικής δέλτα παραλλαγής του COVID-19, η οποία μελέτες έχουν δείξει ότι διπλασιάζει τον κίνδυνο νοσηλείας για μη εμβολιασμένα άτομα. “Έχουμε δεδομένα τώρα ότι όταν δίνετε μια τρίτη ώθηση είτε της Moderna είτε της Pfizer είναι πολύ αποτελεσματική ενάντια σε οποιαδήποτε παραλλαγή που έχουμε δοκιμάσει, έτσι είναι τα καλά νέα για τα εμβόλιά μας”, εξήγησε ο Fauci. “Εάν αποκτήσετε το επίπεδο αντισωμάτων αρκετά υψηλό, πράγμα που το κάνουν στην πραγματικότητα, τότε μπορείτε να αισθανθείτε αρκετά σίγουροι ότι θα προστατευτείτε από σχεδόν οποιαδήποτε παραλλαγή.”

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here