ΟΑΕΔ – Κοινωφελής εργασία: Πότε ανοίγουν 25.000 νέες θέσεις εργασίας – Δικαιούχοι και μισθοί


ΟΑΕΔ: Η κοινωφελής εργασία αποτελεί μέρος των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης και αφορά σε 7 μήνες εργασίας και 1 μήνα κατάρτισης – Εκτός των Δήμων, νέες θέσεις εργασίας  θα υπάρξουν και για τις Περιφέρειες αλλά και σε άλλους δημόσιους φορείς.

Ο νέος κύκλος θα αφορά 25.000 ωφελούμενους και θα προσφέρει εργασία οκτάμηνης διάρκειας, ενώ η μηνιαία αμοιβή αναμένεται να διαμορφωθεί στα 551 ευρώ.

Δικαιούχοι είναι μόνο εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Μέσα στον Αύγουστο οι δήμοι της χώρας δήλωσαν τις ειδικότητες των εργαζομένων που χρειάζονται στις υπηρεσίες τους. Ωστόσο τώρα γίνεται από το υπουργείο Εργασίας η διασταύρωση των προσφερομένων θέσεων, έτσι ώστε σε περίπτωση που δεν υπάρχουν ειδικότητες που οι δήμοι ζητούν, οι θέσεις να καλυφθούν με άλλες ειδικότητες προκειμένου να μη μείνουν κενές θέσεις στο πρόγραμμα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δήμοι, Περιφέρειες και δημόσιοι φορείς δεν μπορούν να κάνουν ωφελούμενοι των προηγούμενων προγραμμάτων Κοινωφελούς εργασίας τουλάχιστον για τα τελευταία δύο χρόνια, δηλαδή για δημόσιες προσκλήσεις 3/2019 και 4/2020. Να σημειωθεί ότι στην τελευταία κοινωφελή εργασία του 2020 δικαίωμα συμμετοχής στη δράση δεν είχαν οι ωφελούμενοι που συμμετείχαν στις με αριθμ. 9/2017, 4/2018, 8/2018, 10/2018 και 3/2019 δημόσιες προσκλήσεις του ΟΑΕΔ.

Έτσι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που αφορά τους δήμους θα ανακοινωθούν οι πίνακες πρόσληψης για κάθε Δήμο και θα βγει η προκήρυξη του προγράμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες η προκήρυξη θα δημοσιευτεί το δεύτερο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου και άμεσα θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ