Καπέλο του Ναπολέοντα σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ


Νεοανακαλυφθέν καπέλο με ίχνη DNA που αποδεικνύουν ότι ανήκε στον Γάλλο στρατηλάτη.

Ένα νεοανακαλυφθέν καπέλο με ίχνη DNA που αποδεικνύουν ότι ανήκε στον Γάλλο στρατηλάτη και πολιτικό, Ναπολέοντα Βοναπάρτη, παρουσιάστηκε από τον οίκο δημοπρασιών Bonhams στο Χονγκ Κονγκ τη Δευτέρα.

Ο Bonhams κάνει λόγο για το «πρώτο καπέλο με το DNA του αυτοκράτορα». Το καπέλο εκτίθεται στο Χονγκ Κονγκ πριν μεταφερθεί στο Παρίσι και αργότερα στο Λονδίνο, όπου θα τεθεί σε δημοπρασία στις 27 Οκτωβρίου.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης του καπέλου (το οποίο είναι του χαρακτηριστικού τύπου που παρατηρείται σε απεικονίσεις του Ναπολέοντα σε πεδία μάχης) το είχε αγοράσει από έναν μικρό γερμανικό οίκο δημοπρασιών που δεν γνώριζε ότι ανήκε στον αυτοκράτορα. Κάποια στιγμή του κίνησε το ενδιαφέρον το ότι υπήρχαν περιγραφές και άλλα χαρακτηριστικά που έδειχναν ότι θα μπορούσε να ανήκει στον Ναπολέοντα. Στη συνέχεια εξετάστηκε ενδελεχώς και εντοπίστηκαν πέντε τρίχες. Οι δύο από αυτές αναλύθηκαν σε βάθος και διαπιστώθηκε πως ανήκαν στον Ναπολέοντα.

Εκτιμάται πως το καπέλο θα «πιάσει» 100.000 – 150.000 λίρες, καθώς αποδείχτηκε σχετικά πρόσφατα πως ανήκε στον αυτοκράτορα. Άλλα καπέλα, με μεγαλύτερη ιστορία στην «αρένα» των δημοπρασιών, έχει φτάσει σε τιμές μέχρι και 2,5 εκατ. δολαρίων.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ