Την Τρίτη η τροπολογία για επιστροφή υγειονομικών την επόμενη ημέρα της πρώτης δόσης του εμβολίου


Τροπολογία για την άρση αναστολής των υγειονομικών από την επόμενη ημέρα του εμβολιασμού τους καταθέτει την Τρίτη η κυβέρνηση

Νέα τροπολογία με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιάζονται να επιστρέφουν στην εργασία τους την επομένη της πρώτης δόσης του εμβολιασμού τους κατά του κορονοϊού και όχι 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωσή του όπως προβλέπεται στην αρχική ρύθμιση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει τιμωρητική διάθεση απέναντι σε κανέναν» είπε ο κ. Οικονόμου υποστηρίζοντας ότι «τα μέτρα που έχουμε λάβει είναι αντίστοιχα και ανάλογα αυτών που έχουν ληφθεί στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο, σεβόμενοι πλήρως το εθνικό και διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων». «Δεν θίγουμε, σε καμιά περίπτωση, το σκληρό πυρήνα, του ιδιωτικού βίου. Αλλά, όσον αφορά στο δημόσιο βίο, ο καθένας μας παίρνει αποφάσεις, λαμβάνοντας υπόψη και τις συνέπειές τους, οι οποίες ήταν εκ των προτέρων γνωστές» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Από την εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενο να προκύψουν ορισμένες αρρυθμίες και ήδη αναπτύσσονται δράσεις για την αντιμετώπισή τους. Ανάμεσα στα άλλα ψηφίστηκε τροπολογία για τη διευκόλυνση άμεσων προσλήψεων έκτακτου υγειονομικού προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν κενά που προκύπτουν από τις αναστολές καθηκόντων όσων επιμείνουν να μην εμβολιάζονται» συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως σημείωσε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση «η πανδημία εξακολουθεί να σαρώνει τον πλανήτη και δεν προβλέπεται να υποχωρήσει το διάστημα των επομένων μηνών» εξηγώντας ότι η κυβέρνηση έχει διπλό στόχο: Την προστασία της δημόσιας υγείας και την προοδευτική αποκατάσταση όλων των μορφών του δημόσιου βίου». «Οι δύο στόχοι προφανώς είναι αλληλοεξαρτώμενοι. Χωρίς την ανάσχεση της πανδημίας η αποκατάσταση της ζωής στην πληρότητά της δεν είναι εφικτή» πρόσθεσε με νόημα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ