Zαν Πιέρ Αντάμς: «Έσβησε» ο Σενεγαλέζος άσος των γηπέδων μετά από σχεδόν 4 δεκαετίες σε κώμα


Ο Γάλλος πρώην άσος της Παρί Σεν Ζερμέν έφυγε από τη ζωή, μετά από 39 ολόκληρα χρόνια σε κώμα.

Βυθισμένος σε κώμα από το 1982, ο Γάλλος πρώην αμυντικός πέθανε στο νοσοκομείο της Νιμ σε ηλικία 73 ετών.

Ο Ζαν-Πιέρ Αντάμς έφυγε… Νοσηλευόμενος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νιμ για μια εβδομάδα «σε κατάσταση εξάντλησης», ο Άνταμς έφυγε στην αγκαλιά της συζύγου του Μπερναντέτ. Ο πρώην αμυντικός «πήγε στον παράδεισο των ποδοσφαιριστών αφού έζησε την κόλαση στη γη» γράφει η εφημερίδα Parisien.

Eπι 4 σχεδόν δεκαετίες, στην πραγματικότητα, ο ποδοσφαιριστής από τη Σενεγάλη είχε βυθιστεί σε κώμα μετά από ένα τρομερό λάθος των αναισθησιολόγων στη διάρκεια μίας επέμβασης ρουτίνας στο γόνατο.

Στην πραγματικότητα, η ζωή του πρώην παίκτη της Νιμ, της Νίκαιας και της Paris Saint-Germain σταμάτησε στις 17 Μαρτίου του 1982. Από τότε, η σύζυγός του τον παρακολουθούσε σε καθημερινή βάση. Το ζευγάρι ζούσε στη νότια Γαλλία.

«Οι άνθρωποι στο Facebook μου λένε να τον αποσυνδέσω … αλλά δεν είναι καν συνδεδεμένος! Δεν θα σταματήσω να του δίνω φαγητό και νερό. Έχει μια κανονική ρουτίνα, ξυπνάει γύρω στις 7 το πρωί κάθε μέρα. Βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση, αλλά ο Ζαν-Πιερ με ακούει και μπορεί να καθίσει σε αναπηρικό καροτσάκι », εξηγούσε η Μπερναντέτ τον περασμένο Μάρτιο στο CNN με αφορμή τα γενέθλιά του. Όλα αυτά τα χρόνια περίμενε ένα ιατρικό θαύμα.

«Επιμένω να φοράει διαφορετικά ρούχα κάθε μέρα. Επομένως, του κάνουμε τακτικά ρούχα ως δώρο. Αγοράζω πράγματα για να καλλωπίσω το υπνοδωμάτιό του, ή νέα σεντόνια. Άρωμα επίσης. Φορούσε Paco Rabanne για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά το αγαπημένο του άρωμα δεν είναι πλέον διαθέσιμο στην αγορά, οπότε τώρα του αγοράζω το “Sauvage” του Dior, συνέχισε. Ο Jean-Pierre εξέπεμπε πάντα μια μεταδοτική χαρά της ζωής. Γελούσε, αστειευόταν, έβγαινε έξω: έτσι έζησε. Και αυτό ήθελα να κάνει, όποτε ήταν δυνατόν» έλεγε.

Ο Ζαν-Πιέρ Αντάμς είχε γεννηθεί το 1948 στο Ντακάρ, και μεγάλωσε με τη γιαγιά του, η οποία τον εγκατέλειψε σε ηλικία 8 ετών, σε θρησκευτικό σχολείο. Οι θετοί του γονείς, καθώς και το ποδόσφαιρο τον αποζημίωσαν για μία δύσκολη παιδική ηλικία.

Μια απλή νοσηλεία στη Λυών και ένα σφάλμα δοσολογίας στην αναισθησία στέρησε από τον εγκέφαλό του το οξυγόνο για λίγα δευτερόλεπτα… Δεν ξύπνησε ποτέ
Απέκτησε δύο παιδιά με τη σύζυγό του, το Λοράν και τον Φρεντερίκ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ