Νεκρά Θάλασσα: Τα οφέλη του αλατιού της Νεκράς Θάλασσας για το δέρμα [vid]


Πάνω από 2.000 χρόνια πριν, ο Ρωμαίος Ιστορικός Φλάβιος έγραψε ότι το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας «θεραπεύει το ανθρώπινο σώμα και ως εκ τούτου χρησιμοποιείται σε πολλά φάρμακα». Το scrub θαλασσινού αλατιού διεγείρει το δέρμα, τους μύες και τα νεύρα, καθαρίζει τους πόρους και βελτιώνει την υφή του θαμπού και κουρασμένου δέρματος.

  • Αλάτι της Νεκράς Θάλασσας για το Ξηρό δέρμα

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Dermatology προτείνε ότι το λουτρό με νερό από τη Νεκρά Θάλασσα βελτιώνει τη λειτουργία του φραγμού του δέρματος, μειώνει την τραχύτητα και την ερυθρότητα του και ενισχύει την ενυδάτωση. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη υπέφεραν από ατοπικό ξηρό δέρμα και μετά από μπάνιο σε διάλυμα με 5 % νεκρό θαλασσινό αλάτι για 15 λεπτά την ημέρα για έξι εβδομάδες, είδαν σημαντική βελτίωση. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα θεραπευτικά οφέλη του αλατιού της Νεκράς Θάλασσας για το δέρμα σχετίζονται άμεσα με την υψηλή περιεκτικότητά του σε μαγνήσιο.

  • Αλάτι της Νεκράς Θάλασσας για την Ψωρίαση

Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε επίσης στο International Journal of Dermatology, εξέτασε 50 ασθενείς μεταξύ 14 και 77 ετών, οι οποίοι έπασχαν από ψωρίαση. Οι ασθενείς έλαβαν 3 έως 4 μπάνια με άλατα Νεκράς Θάλασσας την εβδομάδα για τέσσερις εβδομάδες. Μετά από αυτό το διάστημα, το 70 τοις εκατό των ασθενών είδαν τα συμπτώματα να υποχωρούν. Το φύλο, ο τύπος δέρματος, η ψυχολογική κατάσταση ή το οικογενειακό ιστορικό επηρέασαν το ποσοστό επιτυχίας. Πολλές άλλες μελέτες επιβεβαιώνουν αυτά τα αποτελέσματα.

  • Αλλα οφέλη

Εκτός από τη θεραπεία του ξηρού δέρματος και της ψωρίασης, οι φυσικοί επαγγελματίες υγείας συνιστούν τη χρήση αλατιού της Νεκράς Θάλασσας για μια ποικιλία άλλων δερματικών παθήσεων. Αν και η επιστημονική έρευνα είναι ελλειπής, υπάρχουν ισχυρές ανέκδοτες ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι το αλάτι είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία της ακμής και των ρυτίδων. Ένα scrub με αλάτι της Νεκράς Θάλασσας θα ωφελήσει σχεδόν κάθε τύπο δέρματος, ακόμη και αν είναι έμμεσα. Καθαρίζοντας τους πόρους, μειώνοντας τη φλεγμονή και αυξάνοντας την κυκλοφορία, είναι σχεδόν αδύνατο να μην παρατηρήσετε βελτιώσεις με τακτική χρήση.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ