Καρδίτσα: Ανοίγει δικαστική έρευνα για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού


Ο αρμόδιος εισαγγελέας θα ερευνήσει τη διάπραξη αδικημάτων τόσο από την πλευρά εκείνων που εξέδωσαν τα πιστοποιητικά, αλλά και εκείνους στο όνομα των οποίων εκδόθηκαν στην Καρδίτσα.

Δικαστική έρευνα ανοίγει για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού που εντοπίστηκαν στον Παλαμά Καρδίτσας.

Με διαταγή του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλου, άνοιξε ποινική προκαταρκτική έρευνα, αντικείμενο της οποίας θα είναι η διερεύνηση ποινικών ευθυνών για το θέμα. Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Καρδίτσας θα ερευνήσει τη διάπραξη αδικημάτων τόσο από την πλευρά εκείνων που εξέδωσαν τα πιστοποιητικά αλλά και εκείνους στο όνομα των οποίων εκδόθηκαν.

Νωρίτερα το πρωί, ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, κατέθεσε στον εισαγγελέα όσα στοιχεία είχε στην κατοχή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπάλληλος που φέρεται ως η δράστης της υπόθεσης βρίσκεται από τον περασμένο Μάιο στο συγκεκριμένο κέντρο και εξετάζεται εάν είχε συνεργούς. Όπως φέρεται να είπε ο κ. Σερέτης, από τον Ιανουάριο έχουν εμβολιαστεί 31.500 άτομα και από περιοχές εκτός του νομού Καρδίτσας και όχι μόνο από την κωμόπολη των 6.000 κατοίκων. Μάλιστα μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 44 περιπτώσεις. Σημειώνεται, ότι η υπάλληλος έχει παραδεχτεί την ενοχή της και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική εξέταση.

Σημειώνεται ότι στο εμβολιαστικό κέντρο του Παλαμά Καρδίτσας, έχουν μέχρι σήμερα εμβολιαστεί 40.000 πολίτες, όταν η πόλη αριθμεί 6.000 μόνιμους κατοίκους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ