Αθλητισμός Αρθρίτιδα: Η άσκηση μειώνει τον πόνο και τη δυσκαμψία των αρθρώσεων [vid]


Η άσκηση είναι ζωτικής σημασίας για άτομα με αρθρίτιδα. Αυξάνει τη δύναμη και την ευελιξία, μειώνει τον πόνο στις αρθρώσεις και βοηθά στην καταπολέμηση της κόπωσης. Φυσικά, όταν οι δύσκαμπτες και επώδυνες αρθρώσεις ήδη σας ταλαιπωρούν, η σκέψη να περπατήσετε γύρω από το τετράγωνο ή να κολυμπήσετε μερικούς γύρους μπορεί να φαίνεται απρόσιτη.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η τακτική σωματική δραστηριότητα, έστω και σε μικρές δόσεις, μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο σας και να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος.

Η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση χωρίς να βλάψετε τις αρθρώσεις σας.

Ειδικότερα:

  • Ενισχύει τους μύες γύρω από τις αρθρώσεις σας
  • Σας βοηθά να διατηρήσετε τη δύναμη των οστών
  • Σας δίνει περισότερη ενέργεια μέσα στην ημέρα
  • Διευκολύνει τον καλό ύπνο
  • Σας βοηθά να ελέγχετε το βάρος σας
  • Βελτιώνει την ποιότητα ζωής σας
  • Βελτιώνει την ισορροπία σας

Η έλλειψη άσκησης μπορεί πραγματικά να κάνει τις αρθρώσεις σας ακόμη πιο επώδυνες και δύσκαμπτες.

Αυτό συμβαίνει επειδή η διατήρηση των μυών σας και του περιβάλλοντος ιστού είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υποστήριξης των οστών σας.

  • Ασκήσεις για αρθρίτιδα

Ο/η γιατρός ή φυσιοθεραπευτής σας μπορεί να σας συστήσει ασκήσεις, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν ασκήσεις ενδυνάμωσης, αερόβια άσκηση και άλλες δραστηριότητες.

  • Ασκήσεις ενδυνάμωσης

Αυτές οι ασκήσεις σας βοηθούν να χτίσετε ισχυρούς μύες που βοηθούν στη στήριξη και την προστασία των αρθρώσεών σας. Η προπόνηση με βάρη είναι ένα παράδειγμα άσκησης ενδυνάμωσης που μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ή να αυξήσετε τη μυϊκή σας δύναμη. Θυμηθείτε να αποφύγετε την άσκηση των ίδιων μυϊκών ομάδων δύο ημέρες στη σειρά. Ξεκουραστείτε μια μέρα μεταξύ των προπονήσεών σας και προσθέστε μια ή δύο επιπλέον ημέρες εάν οι αρθρώσεις σας είναι πρησμένες.

  • Αερόβια άσκηση

Οι αεροβικές ή ασκήσεις αντοχής βοηθούν στη συνολική σας φυσική κατάσταση. Μπορούν να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή σας υγεία, να σας βοηθήσουν να ελέγξετε το βάρος σας και να σας δώσουν περισσότερη αντοχή και ενέργεια.

Παραδείγματα αερόβιας άσκησης χαμηλού αντίκτυπου που είναι πιο εύκολες για τις αρθρώσεις σας περιλαμβάνουν: περπάτημα, ποδήλατο, κολύμπι και χρήση ελλειπτικού μηχανήματος. Προσπαθήστε να κάνετε έως και 150 λεπτά μέτριας έντασης αερόβιας άσκησης την εβδομάδα.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ