Ράλι Ακρόπολις 2021: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προβλέπονται για το κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη λόγω του Ράλι Ακρόπολις.

Στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου 2021 θα ξεκινήσει το Ράλι Ακρόπολις, το οποίο περιλαμβάνει ενάμιση γύρο περιμετρικά της Πλατείας Συντάγματος, με τριπλή περιστροφή-ντριφτ σε ένα ειδικό εμπόδιο που θα τοποθετηθεί στο κάτω μέρος της, απέναντι από την αρχή της οδού Ερμού.

Η διαδρομή της ειδικής διαδρομής έχει μήκος 0.98 χιλιόμετρα, ξεκινά από τη λεωφόρο Αμαλίας, περνά έξω από τη Βουλή, στρίβει αριστερά στην οδό Γεωργίου Α (δηλαδή έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία) και ολοκληρώνεται μετά από ενάμιση γύρο πέριξ της Πλατείας Συντάγματος.

Παράλληλα, στον χώρο της πλατείας θα βρίσκονται παρκ φερμέ με τα αυτοκίνητα, αλλά και περίπτερα των χορηγών, τα οποία θα υποδέχονται τον κόσμο από το πρωί της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου 2021 με διάφορες εκδηλώσεις, όπως έκθεση κλασικών και αγωνιστικών αυτοκινήτων κ.α.

Η πρόσβαση για το κοινό είναι εντελώς δωρεάν, με μόνους περιορισμούς αυτούς που προβλέπονται για την προστασία από την πανδημία και αφορούν στις αποστάσεις ασφαλείας.

Για την εξυπηρέτηση της ειδικής αυτής διαδρομής πέριξ της Πλατείας Συντάγματος, οι γύρω δρόμοι θα αποκλειστούν για τα οχήματα από το μεσημέρι της Πέμπτης 9/9/2021 στις 13.30 και θα ξανανοίξουν μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής δράσης στις 20.30 της ίδιας μέρας 9/9/2021 (αναμένεται σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για τις κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις).

Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα του Ράλι Ακρόπολις ωστόσο θα παραμείνουν στο παρκ φερμέ μέσα στην πλατεία ως το πρωί της Παρασκευής 10/9/2021.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ