Άγχος: 6 Συμβουλές για τη διαχείριση του στρες [vid]

  • Κατανοήστε το άγχος σας

Το πώς βιώνεται το άγχος μπορεί να είναι διαφορετικό για τον καθένα. Κατανοώντας πώς βιώνετε προσωπικά το άγχος, μπορείτε να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι να προλάβετε ή να διαχειριστείτε το άγχος σας τη στιγμή της επίσκεψης.

  • Προσδιορίστε τις πηγές του άγχους σας και μάθετε να αναγνωρίζετε τα σήματα του στρες

Όλοι αντιμετωπίζουμε το άγχος διαφορετικά, οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα μεμονωμένα συμπτώματά σας. Ποιες είναι οι εσωτερικές σας καμπάνες συναγερμού; Χαμηλή ανοχή, πονοκέφαλοι, πόνοι στο στομάχι ή ένας συνδυασμός των άνω;

  • Αναγνωρίστε τις στρατηγικές σας για το άγχος

Ποια είναι η τακτική σας για να ηρεμήσετε; Αυτές μπορεί να είναι συμπεριφορές που μαθαίνονται με τα χρόνια και μερικές φορές δεν είναι οι πλέον υγιεινές ή μπορεί να είναι ακόμη και επιβλαβείς. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν το άγχος με υπερκατανάλωση τροφής ή χρήση αλκοόλ.

  • Εφαρμόστε υγιείς στρατηγικές διαχείρισης του στρες

Είναι καλό να έχετε υπόψη σας τις τρέχουσες ανθυγιεινές συμπεριφορές αντιμετώπισης του στρες, ώστε να μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με άλλες. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται για την υπερκατανάλωση τροφής, μπορείτε να δοκιμάσετε το διαλογισμό ή την πρακτική του mindful eating, να φάτε δηλαδή το γεύμα σας με συνειδητότητα.

  • Κάντε την αυτοφροντίδα προτεραιότητα

Όταν αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας, βάζουμε την ευημερία μας πριν από τους άλλους. Αυτό μπορεί να φαίνεται εγωιστικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι απαραίτητο. Είναι σαν την αναλογία των μέτρων ασφαλείας σε ένα αεροπλάνο, πρέπει να βάλουμε τη δική μας μάσκα οξυγόνου πρώτα, πριν μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους άλλους. Τα πιο απλά πράγματα που προάγουν την ευημερία μας, όπως επαρκής ύπνος, υγιεινό φαγητό, χρόνος για διακοπή και άσκηση είναι συχνά αυτά που αγνοούμε.

  • Ζητήστε υποστήριξη όταν τη χρειάζεστε

Εάν αισθάνεστε καταβεβλημένοι, επικοινωνήστε με έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας με τον οποίο μπορείτε να μιλήσετε. Η συζήτηση με έναν επαγγελματία υγείας μπορεί επίσης να μειώσει το άγχος και να μας βοηθήσει να υιοθετήσετε πιο υγιείς στρατηγικές αντιμετώπισης.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here