Κατατέθηκε τροπολογία για νέα μέτρα στήριξης σε πυρόπληκτους

Τι προβλέπει η τροπολογία που περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και περιέχει διατάξεις για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας.

Κατατέθηκε τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Ενίσχυση διαφάνειας και λογοδοσίας σε θεσμικούς φορείς της Πολιτείας, αποκατάσταση της ακεραιότητας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών», η οποία περιέχει διατάξεις για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, με την τροπολογία, ρυθμίζονται τα ακόλουθα θέματα:

1.α. Αναστέλλονται από την 7.9.2021 έως και την 31.12.2021, για τις επιχειρήσεις με έδρα στους Δήμους Ιστιαίας — Αιδηψού και Μαντουδίου — Λίμνης — Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, οι οποίοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τον Αύγουστο του 2021 στην παραπάνω περιοχή, οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής οφειλόμενων από αυτές αξιογράφων κατά εκατόν είκοσι (120) ημέρες από την αναγραφόμενη ημερομηνία επί εκάστου αξιογράφου, σύμφωνα με τα ειδικώς οριζόμενα.

β. Παρέχεται το ευεργέτημα της μη καταχώρησης των ως άνω αξιογράφων σε αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς, και της διαγραφής τους (εάν έχουν ήδη καταχωριστεί) καθώς και της μη καταχώρησης εκ νέου σε αυτά, εάν αποδεδειγμένα εξοφληΘούν εντός του οριζόμενου χρονικού διαστήματος από τη σφράγιση ή τη λήξη τους. Για τις απαιτήσεις που απορρέουν από τα ανωτέρω αξιόγραφα αναστέλλεται η έκδοση διαταγής πληρωμής καθώς και η λήψη πάσης φύσεως μέτρων ή η διενέργεια πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης έως τις προβλεπόμενες προΘεσμίες.

γ. Παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής

-των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών από
δηλώσεις Φ.Π.Α. με ποσό φόρου προς καταβολή (χρεωστικές), (οφειλές που
λήγουν ή έληξαν από 1.8.2021 έως 30.9.2021) έως και την 31.1.2022,

– Φ.Π.Α. που βεβαιώθηκε ή Θα βεβαιωθεί στις Δ.Ο.Υ/Ελεγκτικά Κέντρα βάσει εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων Φ.Π.Α., με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 30.9.2021, την 31.10.2021, την 30.11.2021 και την 31.12.2Ο2Ι για τους οριζόμενους κομιστές αξιογράφων έως την 31.1.2022, την 28.2.2022, 31.3.2022 και 29.4.2022 αντίστοιχα.

2. Εντάσσεται στα χρηματοδοτικά προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων, και η περίπτωση των επιχειρήσεων ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here