Ιράκ: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στο Κιρκούκ


Η τζιχαντιστική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) ανέλαβε τη Δευτέρα την ευθύνη για την επίθεση εναντίον θέσης της αστυνομίας 30 χιλιόμετρα από το Κιρκούκ στην οποία έχασαν τη ζωή τους 13 αστυνομικοί και τραυματίστηκαν άλλοι τέσσερις.

Η επίθεση εναντίον φυλακίου της αστυνομίας ξεκίνησε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και διήρκησε ώρες, δήλωσε ανώτερος αξιωματικός της ιρακινής αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι τζιχαντιστές χρησιμοποίησαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς για να εμποδίσουν ενισχύσεις να φθάσουν στο σημείο, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας.

Το ΙΚ, πυρήνες του οποίου παραμένουν ενεργοί στην περιοχή, ανέλαβε την ευθύνη με ανάρτηση του πρακτορείου «ειδήσεων» Άμακ, οργάνου προπαγάνδας του, στην πλατφόρμα Telegram.

Παρά την ανακήρυξη της «νίκης» του Ιράκ επί του ΙΚ το 2017, πυρήνες της οργάνωσης συνεχίζουν να εξαπολύουν συχνά επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και πολιτών σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση σε αγορά στη Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης η οποία στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 30 ανθρώπους βυθίζοντας στο πένθος τη σιιτική συνοικία τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματικό της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Ιράκ που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο οι πυρήνες του ΙΚ εξαπολύουν συχνά επιθέσεις στην αραιοκατοικημένη περιοχή γύρω από το Κιρκούκ κυρίως «εξαιτίας της έλλειψης αεροπορικής υποστήριξης και υποστήριξης από τον στρατό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ