Παραλλαγή Mu: Έχει μεταλλάξεις που «δείχνουν ότι μπορεί να αποφύγει την προστασία από ορισμένα αντισώματα.


Παραλλαγή Mu: Ο Fauci κατονομάζει νέους υπαλλήλους υγείας για την παρακολούθηση της παραλλαγής Mu της COVID-19 Η παραλλαγή Mu έχει μεταλλάξεις που «δείχνουν ότι μπορεί να αποφύγει την προστασία από ορισμένα αντισώματα. Η συνεργάτης του Fox News Medical, Δρ. Janette Nesheiwat, συζητά τις τελευταίες ανησυχίες σχετικά με την παραλλαγή του κορωνοϊού Mu. Ο Δρ Anthony Fauci, ο κορυφαίος ειδικός για τις ασθένειες στις ΗΠΑ, δήλωσε σε συνέντευξή του την Κυριακή ότι οι υγειονομικοί υπάλληλοι παρακολουθούν την παραλλαγή της COVID-19 Mu για να διαπιστώσουν εάν εμφανίζεται να γίνει πιο κυρίαρχη. Είπε ότι η παραλλαγή Delta αποτελεί πάνω από το 99% των κρουσμάτων στις ΗΠΑ.

Η παραλλαγή Mu έχει μεταλλάξεις που “υποδεικνύουν ότι μπορεί να αποφύγει την προστασία από ορισμένα αντισώματα”. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Μu, γνωστή από τους επιστήμονες ως B.1.621, προστέθηκε στη λίστα των παραλλαγών “ενδιαφέροντος” του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Η παραλλαγή εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κολομβία και έχει επιβεβαιωθεί σε τουλάχιστον 39 χώρες, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Είπε ότι η παραλλαγή Mu “δεν αποτελεί άμεση απειλή”. Οι ΗΠΑ αναμένεται να δουν σχεδόν 100.000 περισσότερους θανάτους από την COVID-19 από τώρα έως την 1η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το πιο προσεκτικό πρότυπο πρόβλεψης της χώρας. Αλλά οι ειδικοί υγείας λένε ότι τα κρούσματα θα μπορούσαν να μειωθούν στο μισό εάν σχεδόν όλοι φορούσαν μάσκα σε δημόσιους χώρους. Η COVID είναι μια «ασθένεια που μπορεί να προληφθεί με εμβόλια» παρά την παραλλαγή Delta

«Η συμπεριφορά θα καθορίσει πραγματικά αν, πότε και πόσο βιώσιμα υποχωρεί το τρέχον κύμα», δήλωσε η Lauren Ancel Meyers, διευθύντρια της Κοινοπραξίας Μοντελοποίησης COVID-19 του Πανεπιστημίου του Τέξας. “Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη delta στα ίχνη της, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας από τη μια μέρα στην άλλη”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ