Κρήτη: Αγωνία για βρέφος με νωτιαία μυική ατροφία – Του χορηγήθηκε φάρμακο 1,8 εκατ. ευρώ


Το φάρμακο χορηγήθηκε στο βρέφος και πλέον οι γιατροί παρακολουθούν την πορεία της υγείας του παιδιού

Τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του δίνει ένα βρέφος λίγων μηνών που νοσηλεύεται με νωτιαία μυική ατροφία στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο της Κρήτης με τους γιατρούς να ζητούν και να εγκρίνεται ειδικό φάρμακο αξίας 1,8 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το cretalive.gr μετά την έγκριση για την προμήθεια του φαρμάκου που δίνει ελπίδες στο βρέφος, αυτό του χορηγήθηκε και πλέον οι γιατροί παρακολουθούν την εξέλιξη της πορείας της υγείας του.

Την έγκριση έδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του «Βενιζέλειου» Νοσοκομείου μετά την προέγκριση από τον ΕΟΠΠΥ και την 7η ΥΠΕ καθώς το νοσοκομείο θα είναι αυτό που θα καλύψει τη δαπάνη όπως έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις ανάγκης δαπανών μαμούθ για να σωθούν ζωές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς την συγκεκριμένη ειδική αγωγή, ο χρόνος επιβίωσης του βρέφους εκτιμάται ως εξαιρετικά πρόωρος, ενώ η κλινική του εικόνα όσο προχωρά ο καιρός θα είναι όλο και πιο αποκαρδιωτική, με πλήρη αδυναμία στήριξης της κεφαλής του, δεν θα σιτίζεται κανονικά και η αναπνοή του θα υποστηρίζεται μηχανικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ