Κρυπτονόμισμα προκαλεί μπελάδες στην Κιμ Καρντάσιαν: Τι είπαν σε συνέδριο για το οικονομικό έγκλημα


Η γνωστή τηλεπερσόνα επικρίθηκε για την προώθηση ενός αδοκίμαστου κρυπτονομίσματος στο Instagram.

Η Κιμ Καρντάσιαν δέχτηκε επικρίσεις για την προώθηση ενός αδοκίμαστου κρυπτονομίσματος στο Instagram από τον επικεφαλής της Financial Conduct Authority (FCA) στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, o Τσαρλς Ράντελ είπε ότι η Καρντάσιαν είχε «ζητήσει από τα 250 εκατ. followers της να κερδοσκοπήσουν με crypto tokens», προωθώντας μια διαφήμιση για το Ethereum Max. Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα «κερδοσκοπικό digital token που δημιουργήθηκε έναν μήνα πριν από άγνωστους developers». Επίσης, κατηγόρησε τους influencers πως τροφοδοτούν τις «ψευδαισθήσεις περί γρήγορου πλουτισμού».

Μιλώντας στο Cambridge International Symposium on Economic Crime (Διεθνές Συμπόσιο του Κέμπριτζ για το Οικονομικό Έγκλημα), o Ράντελ είπε πως η ανάρτηση της Καρντάσιαν στο Instagram, για την οποία είπε ότι είχε ορθώς υποδειχθεί ως διαφήμιση, μπορεί να ήταν η «οικονομική διαφήμιση με το μεγαλύτερο κοινό στην ιστορία».

Το Ethereum Max, όπως είπε, δεν πρέπει να συγχέεται με το κρυπτονόμισμα Ethereum. «Δεν μπορώ να πω αν αυτό το συγκεκριμένο token είναι απάτη» είπε. «Ωστόσο social media influencers πληρώνονται τακτικά από απατεώνες για να τους βοηθήσουν να προωθήσουν νέα tokens με βάση ξεκάθαρη κερδοσκοπία. Κάποιοι influencers προωθούν νομίσματα που αποδεικνύεται πως δεν υπάρχουν καν».

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ