Άντονι Φάουτσι: Πώς να προστατεύσουμε τα παιδιά κάτω των 12 ετών από τον κορονοϊό


Ο Άντονι Φάουτσι, ο κορυφαίος λοιμοξιολόγος των ΗΠΑ, λέει ότι οι ενήλικες μπορούν και πρέπει να προστατεύσουν τα παιδιά που είναι πολύ μικρά για να εμβολιαστούν κατά της Covid-19.

«Ο τρόπος που μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά που, λόγω της ηλικίας τους, δεν μπορούν να εμβολιαστούν ακόμη, είναι να τα περιβάλλουμε- είτε πρόκειται για φίλους, οικογένεια, δασκάλους, προσωπικό στο σχολείο – με εμβολιασμένα άτομα», δήλωσε στο CNN ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων.

Σε πολιτείες με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, περισσότερα παιδιά χρειάστηκε να εισαχθούν στα επείγοντα και να νοσηλευθούν, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Από τα μέσα έως τα τέλη Αυγούστου, οι εισαγωγές στην εντατική για παιδιά έως 17 ετών ήταν 3,4 φορές υψηλότερες στις πολιτείες με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού και οι νοσηλείες ήταν 3,7 φορές υψηλότερες από ό, τι στις πολιτείες με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού.

Στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, η οποία έχει εκδώσει για τον Οκτώβριο εντολή εμβολιασμού για τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό, έχει εντατικοποιήσει το πρόγραμμα ανοσοποίησης παιδιών.

Τουλάχιστον το 41% των παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών εμβολιάζονται και λίγο λιγότερο από τους μισούς εφήβους 16 έως 17 ετών εμβολιάζονται επίσης πλήρως.
«Τα σχολεία της Ουάσιγκτον έχουν τη δομή, το πρωτόκολλο και τους ανθρώπους για να έχουν πετυχημένη δια ζώσης εκπαίδευση» λένε οι αξιωματούχοι υγείας.

Εάν οι ΗΠΑ θέλουν να κρατήσουν τα παιδιά στις τάξεις αυτό το σχολικό έτος, οι άνθρωποι πρέπει να φοράνε μάσκες, είπε ο Φάουτσι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ