Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Καμπούλ: Προειδοποιητικά πυρά από τους Ταλιμπάν


Οι Ταλιμπάν έριξαν προειδοποιητικές βολές για να διαλυθεί πλήθος που πραγματοποιούσε διαδήλωση στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

Μαχητές των Ταλιμπάν έριξαν προειδοποιητικές βολές για τη διάλυση πλήθους σε μεγάλη διαδήλωση στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ. Όπως μετέδωσε το BBC, βίντεο από την περιοχή δείχνουν ανθρώπους να τρέχουν για να προστατευτούν, ενώ ακούγονται πυκνοί πυροβολισμοί από πίσω.

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους την Τρίτη, απαιτώντας να προστατευτούν τα δικαιώματα των γυναικών και αποδοκιμάζοντας τους Ταλιμπάν. Επίσης, φώναζαν συνθήματα κατά του Πακιστάν, καθώς πολλοί θεωρούν ότι υποστηρίζει τους Ταλιμπάν, κάτι το οποίο η χώρα αρνείται.

Βίντεο που απεστάλη στο BBC δείχνει μαχητές των Ταλιμπάν να πυροβολούν στον αέρα – μια κίνηση την οποία η οργάνωση απαγόρευσε την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς υπήρξαν πολλοί νεκροί από πυρά πανηγυρισμών.

Γυναίκες διαδηλώνουν από την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο την Τρίτη κατέβηκαν στις κινητοποιήσεις και άνδρες, ζητώντας ισότητα και ασφάλεια. Σημειώνεται πως οι διαδηλώσεις αυτές λαμβάνουν χώρα μία ημέρα αφού ο αρχηγός της αντίστασης, Αχμάντ Μασούντ, ζήτησε «εθνική εξέγερση» ενάντια στους Ταλιμπάν.

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ