ΣΥΡΙΖΑ: Οι πολιτικές Μητσοτάκη κάνουν τον «βίο αβίωτο» για χιλιάδες νοικοκυριά και εργαζόμενους


Συνεχίζει την κριτική του ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις αυξήσεις σε βασικά προϊόντα καλώντας τον πρωθυπουργό να βάλει φρένο στην κερδοσκοπία

Η «έκρηξη» της ακρίβειας και οι αυξήσεις σε βασικά προϊόντα αποτελούν το νέο πεδίο κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση με ευθείες επιθέσεις προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη καταλογίζοντάς του ότι προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες του πίσω από τη δικαιολογία ότι φταίει η διεθνής συγκυρία.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζει ότι ο πρωθυπουργός δεν απαντά ούτε για ποιο λόγο η Ελλάδα καταγράφει αρνητική πρωτιά σε όλη την Ευρώπη στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ούτε γιατί η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η ΡΑΕ δεν παρεμβαίνει για τα καρτέλ και τη χειραγώγηση τιμών.

Παράλληλα υπενθυμίζει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ώστε να επιβιώσουν τα νοικοκυριά, ζητά πρόγραμμα επιδότησης ενεργειακού κόστους τόσο για πολίτες όσο και για επιχειρήσεις καθώς και αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ ώστε να συμπαρασύρει προς τα κάτω όλη την αγορά ενέργειας

«Σε κάθε άλλη περίπτωση, απλά επιβεβαιώνει ότι με τις πολιτικές του ο κ. Μητσοτάκης κάνει το βίο αβίωτο για χιλιάδες ευάλωτα και μικρομεσαία νοικοκυριά και εργαζόμενους» καταλήγει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυξήσεις και την ακρίβεια

Αυτοί που τόσο καιρό έλεγαν ότι οι αγορές αυτορρυθμίζονται και ότι ο ανταγωνισμός θα ρίξει τις τιμές στην ελεύθερη αγορά, οδήγησαν στην έκρηξη της ακρίβειας και παραμένουν θεατές, την ώρα που τα νοικοκυριά πνίγονται στις ανατιμήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες του πίσω από τη δικαιολογία ότι φταίει η διεθνής συγκυρία.

Δεν απαντά όμως για ποιο λόγο η Ελλάδα καταγράφει αρνητική πρωτιά σε όλη την Ευρώπη στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ούτε γιατί η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η ΡΑΕ δεν παρεμβαίνει για τα καρτέλ και τη χειραγώγηση τιμών.

Ούτε γιατί άλλες χώρες όπως η Γαλλία και η Ισπανία ετοιμάζονται να ανακοινώσουν γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού, αυξάνοντας την αγοραστική δύναμη των πολιτών απέναντι στις ανατιμήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να βάλει φρένο στην κερδοσκοπία που έχει αφήσει ανεξέλεγκτη, να παραμερίσει τις νεοφιλελεύθερες εμμονές του και την εξυπηρέτηση συμφερόντων και να αναλάβει επιτέλους, έστω και τώρα, πρωτοβουλίες:

– Να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ώστε να επιβιώσουν τα νοικοκυριά.

– Να ανακοινώσει πρόγραμμα επιδότησης ενεργειακού κόστους τόσο για πολίτες όσο και για επιχειρήσεις.

– Να αναπροσαρμόσει τα τιμολόγια της ΔΕΗ ώστε να συμπαρασύρει προς τα κάτω όλη την αγορά ενέργειας και φυσικά να μπλοκάρει τα μπόνους εκατομμυρίων ευρώ στα golden boys της ΝΔ.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, απλά επιβεβαιώνει ότι με τις πολιτικές του ο κ. Μητσοτάκης κάνει το βίο αβίωτο για χιλιάδες ευάλωτα και μικρομεσαία νοικοκυριά και εργαζόμενους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ