Δολοφονία στη Δάφνη: Στους γονείς της 31χρονης η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού

Στους γονείς της 31χρονης που δολοφονήθηκε στη Δάφνη στα τέλη Ιουλίου 2021 από τον σύζυγο της ανατέθηκε με διάταξη της Εισαγγελέως Ανηλίκων Αθηνών η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού τους.

Η εισαγγελέας ανηλίκων Αθηνών έκρινε με γνώμονα τη διαφύλαξη της «σωματικής και ψυχικής» υγείας του παιδιού, ενώ έλαβε υπόψη τα συμπεράσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με αυτά «οι μητρικοί παππούδες μπορούν να μεγαλώσουν τον ανήλικο και να τον υποστηρίξουν σε όλα τα στάδια της ζωής του, όπως εξάλλου έκαναν και μέχρι σήμερα, καθώς το περιβάλλον που το προσφέρουν εμπνέει εμπιστοσύνη και θα λειτουργήσει θετικά προς την ανάπτυξη του παιδιού και έχουν διάθεση συνεργασίας με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου».

Στη διάταξη της, η εισαγγελική λειτουργός διαπιστώνει και την αδυναμία του πατέρα, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος, να ανταποκριθεί στην άσκηση του ρόλου του. Πλέον, οι παππούδες του αγοριού, εντός 30 ήμερων θα πρέπει να απευθυνθούν στα αρμόδια αστικά δικαστήρια, προκειμένου να υποβάλουν αίτημα για την ανάθεση της οριστικής επιμέλειας του παιδιού.

«Η δύσκολη προσπάθεια επαναφοράς σε κάποια μορφή κανονικότητας… βρήκε σύμμαχο την ορθή Διάταξη της κας Εισαγγελέως για ανάθεση της προσωρινής επιμέλειας του ανηλίκου τέκνου της εκλιπούσης, στους γονείς της» σχολίασε ο δικηγόρος της οικογένειας της 31χρόνης, Γιάννης Γλύκας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 40χρονος, κάθ’ ομολογίαν δράστης, συνελήφθη στις 30 Ιουλίου 2021, από αστυνομικούς της διεύθυνσης ασφάλειας Αθηνών, καθώς ομολόγησε πως το πρωί της ίδιας μέρας σκότωσε τη σύζυγο και μητέρα του ανήλικου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here