Άγχος: Γρήγοροι τρόποι για να μειώσετε το άγχος σε λιγότερο από 5 λεπτά [vid]


Η φροντίδα της ψυχικής και σωματικής σας υγείας είναι ένα σημαντικό μέρος της διαχείρισης του άγχους. Ωστόσο, δεν υπάρχει πάντα χρόνος για να κοιμηθείτε καλά, να ασκηθείτε ή να διαβάσετε ένα μυθιστόρημα. Παρακάτω θα βρείτε τρόπους για να μειώσετε το άγχος σας σε πέντε λεπτά ή λιγότερο.

  • Αναπνεύστε

Οι αργές, βαθιές αναπνοές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού. Δοκιμάστε την αναπνοή πραναγιάμα, μια γιόγκικη μέθοδο, όπου αναπνέεται από ένα ρουθούνι κάθε φορά για να ανακουφίσετε το άγχος. Η τεχνική αυτή λέγεται ότι μπορεί να εξισορροπήσει το μυαλό και το σώμα.

  • Κάντε έναν γρήγορο περίπατο

Όταν αισθάνεστε αγχωμένοι/ες ή δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε, κάντε μια γρήγορη βόλτα στο τετράγωνο. Η σωματική δραστηριότητα, έστω και λίγα λεπτά, θα σας βοηθήσει να συγκεντρώσετε τις σκέψεις σας.

  • Δείτε τον ήλιο

Αν είναι ηλιόλουστη μέρα, βγείτε έξω για να απολαύσετε τον ήλιο. Το ηλιακό φως μπορεί να σας βοηθήσει να να πάρετε μία ανάσα από τις σκέψεις και να σας ανεβάσει τη διάθεση.

  • Κάντε στον εαυτό σας ένα μασάζ χεριών

Δοκιμάστε να κάνετε ένα DIY μασάζ χεριών για άμεση χαλάρωση. Τα χέρια γενικά μπορεί να φέρουν πολλή ένταση. Εφαρμόστε λίγη λοσιόν και ξεκινήστε να κάνετε μασάζ σους μύες μεταξύ δείκτη και αντίχειρα για να ανακουφίσετε το στρες στους ώμους, το λαιμό και το κεφάλι.

  • Κάντε διατάσεις

Το streching μπορεί να ανακουφίσει την ένταση των μυών και να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε κατά τη διάρκεια μιας αγχωτικής εργάσιμης ημέρας. Δοκιμάστε να τεντώσετε τους μύες των ώμων ή να προεκτείνετε το στήθος σας προς τα εμπρός, ακόμη κι αν είστε στην καρέκλα του γραφείου.

  • Κάντε ένα γρήφορο μασάζ ποδιών πάνω σε μια μπάλα γκολφ

Μπορείτε να κάνετε ένα αυτοσχέδιο, χαλαρωτικό μασάζ ποδιών τρίβοντας τα πόδια σας μπρος -πίσω πάνω από σε μπάλα γκολφ.

  • Οργανωθείτε

Η ακαταστασία στο χώρο γύρω σας μπορεί να συμβάλλει ή να εντείνει το άγχος σας. Αφιερώστε λίγα λεπτά για να αναδιοργανώσετε το γραφείο σας (ή το χώρο σας γενικά), αφήνοντας σε κοινή θέα μόνον πράγματα που χρειάζεστε ή σας ανεβάζουν τη διάθεση.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ