Μαϊάμι ΗΠΑ: Γιατρός θα αρνηθεί τη θεραπεία σε ανεμβολίαστους ασθενείς από 15 Σεπτεμβρίου

Μαϊάμι ΗΠΑ: Η γιατρός είπε ότι η απαγόρευση στους μη εμβολιασμένους ασθενείς οφείλεται στην έγκριση του εμβολίου Pfzier από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων FDA. Μία γιατρός από τη Νότια Φλόριντα έγινε η δεύτερη γιατρός που πήρε την αμφιλεγόμενη απόφαση να αρνηθεί τη θεραπεία σε μη εμβολιασμένους ασθενείς σε κατάσταση πληγείσα από την COVID.

Η Λίνα Μαρατσίνι, γιατρός πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο Νότιο Μαϊάμι, καταδίκασε τους ασθενείς για “έλλειψη ανιδιοτέλειας” σε μια επιστολή που ισχυριζόταν ότι οι ακυβέρνητοι αποτελούν πολύ μεγάλο κίνδυνο για το προσωπικό της. “Πρόκειται για επείγον περιστατικό δημόσιας υγείας – η υγεία του κοινού έχει προτεραιότητα έναντι των δικαιωμάτων οποιουδήποτε ατόμου σε αυτήν την κατάσταση”, δήλωσε η Μαρατσίνι στην επιστολή, που ελήφθη από το NBC 6. «Φαίνεται ότι υπάρχει έλλειψη ανιδιοτέλειας και ανησυχίας για το βάρος στην υγεία και την ευημερία της κοινωνίας μας από τις συναντήσεις μας».

Η γιατρός είπε ότι η απαγόρευση για τους μη εμβολιασμένους ασθενείς οφείλεται στην έγκριση του εμβολίου Pfizer από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων FDA. Στις 15 Σεπτεμβρίου, δεν θα βλέπει πλέον μη εμβολιασμένους ασθενείς εάν δεν έχουν λάβει το πρώτο τους εμβόλιο. Αλλά μπορούν να γίνουν εξαιρέσεις. “Εάν κάποιος από τους ασθενείς μας έχει έγκυρο ιατρικό λόγο για να μην έχει το εμβόλιο ή έχει κάνει το πρώτο του εμβόλιο έως τις 15 Σεπτεμβρίου, ενημερώστε μας”, έγραψε. Οι ασθενείς θα έχουν στη διάθεσή τους ένα μήνα για να βρουν άλλον πάροχο εάν το επιθυμούν, κατά τη διάρκεια του οποίου είπε ότι το ιατρείο της θα συνεχίσει να παρέχει εικονικά ραντεβού για μη εμβολιασμένους ασθενείς.

Η Φλόριντα βιώνει μια σημαντική αύξηση της μολυσματικής και πιο θανατηφόρας παραλλαγής Delta σε όλη την πολιτεία, επιβαρύνοντας υπερβολικά τα νοσοκομεία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που κυκλοφόρησαν στις 2 Σεπτεμβρίου, η Sunshine State είδε 129.240 νέα κρούσματα και 433 νέους θανάτους. Η Μαρατσίνι ενώνεται με τον Δρ Jason Valentine της Αλαμπάμα – της πολιτείας με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα – ο οποίος ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι δεν θα βλέπει πλέον μη εμβολιασμένους ασθενείς από την 1η Οκτωβρίου. “Δεν έχουμε ακόμη μεγάλες θεραπείες για σοβαρές ασθένειες, αλλά έχουμε μεγάλη πρόληψη με εμβόλια”, έγραψε ο Βαλεντίν σε επιστολή προς τους ασθενείς του. “Δυστυχώς, πολλοί αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο, και μερικοί καταλήγουν βαριά άρρωστοι ή νεκροί. Δεν μπορώ και δεν θα αναγκάσω κανέναν να κάνει το εμβόλιο, αλλά επίσης δεν μπορώ να συνεχίσω να παρακολουθώ τους ασθενείς μου να υποφέρουν και να πεθαίνουν από μια ασθένεια που μπορεί να προληφθεί. ”

Η Μαρατσίνι ισχυρίζεται ότι δεν παραβαίνει τον Ιπποκράτειο όρκο της, έναν αρχαίο όρκο ηθικής που δόθηκε από γιατρούς και αναγκάζει τους γιατρούς να θεραπεύουν όλους τους ασθενείς στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, είπε στο Newsweek. Είπε στην εφημερίδα ότι πρέπει να εξετάσει τους άλλους ασθενείς της που έχουν ανοσοκαταστολή ή έχουν άλλες ιατρικές παθήσεις που μπορούν να κάνουν τον ιό πιο θανατηφόρο. “Ο Όρκος του Ιπποκράτη βασίζεται πολύ στην επιστήμη. Ακολουθώ την επιστήμη. Την εφαρμόζω προς όφελος των ασθενών.”

Σύμφωνα με τον νόμο για τα δικαιώματα του πολίτη, οι γιατροί δεν μπορούν να αρνηθούν τη θεραπεία με βάση την ηλικία, το φύλο, τη φυλή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία ή την εθνική καταγωγή του ασθενούς, αλλά είναι ασαφές εάν ένας γιατρός μπορεί να αρνηθεί να θεραπεύσει έναν ασθενή λόγω εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Ιατρικής Ηθικής της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να θεραπεύουν τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά διαφορετικά «δεν είναι ηθικά υποχρεωμένοι να δέχονται όλους τους υποψήφιους ασθενείς … υπό συγκεκριμένες περιορισμένες περιστάσεις». Είπε ότι μόνο περίπου 410 το 15 τοις εκατό των ασθενών της είτε δίσταζαν είτε αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο. “Κατανοώ ότι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να επιλέξουν, αλλά για μένα, είναι πρόβλημα όταν επηρεάζουν άλλους ανθρώπους”, δήλωσε η Μαρατσίνι στο NBC 6.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here