H Mercedes G-Class συνεχίζει ακάθεκτη


Ένα από τα πιο ικανά και ακριβά 4×4 της παγκόσμιας αγοράς απέκτησε μια ακόμα πιο ειδική έκδοση για πολύ λίγους.

Του Γιάννη Σκουφή

Στην έκθεση του Μονάχου που διεξάγεται αυτές τις μέρες την προσοχή έχουν τραβήξει οι χώροι της Mercedes με τα πολλά και ενδιαφέροντα μοντέλα που παρουσιάζει. Καταρχήν, είδαμε το πρωτότυπο Smart SUV και πήραμε μια γεύση για το πως θα είναι όταν κυκλοφορήσει σε περίπου δύο χρόνια.

Λίγο πιο δίπλα είδαμε το πιο ισχυρό plug-in υβριδικό που έχει παρουσιάσει η γερμανική μάρκα μέχρι σήμερα, την Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+. Εξίσου σημαντική ήταν η πρεμιέρα της EQE, μιας λιμουζίνας που θα αποτελέσει τον αντίπαλο του Tesla Model S, αλλά και του ντεμπούτου της EQG. Της ηλεκτρικής G-Class που θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή από το 2022 και μετά.

H EQG θα συμπορευτεί μαζί με τις συμβατικές εκδόσεις της G-Class για αρκετά χρόνια. Μάλιστα, η Mercedes παρουσίασε μια ειδική έκδοση με την ονομασία Professional Line για όσους θέλουν ακόμη μεγαλύτερες off road δυνατότητες.

Όπως μπορούμε να δούμε αυτή η έκδοση έχει διάφορα off-road στοιχεία, όπως τα προστατευτικά πλέγματα στους προβολείς, τις 18άρες ζάντες με τα ειδικά λάστιχα, τους λασπωτήρες κ.α. Ακόμη και το πορτοκαλί χρώμα έχει μια ειδική επίστρωση για μεγαλύτερη αντοχή στις γρατζουνιές. Φυσικά στο πίσω μέρος υπάρχει και ρεζέρβα.

Για την περίσταση η έκδοση Professional Line έχει μία σχάρα οροφής η οποία μπορεί να υποδεχθεί μία σκηνή ώστε το αυτοκίνητο να μπορεί να μετατραπεί σε ένα βασικό αυτοκινούμενο. Μία δυνατότητα που είναι ιδιαίτερη δημοφιλής στις βόρειες χώρες της Ευρώπης και ειδικότερα στην Γερμανία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ