Πιστοποιητικά εμβολιασμού μαϊμού: Συναγερμός για την απάτη με τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμό


Πιστοποιητικά εμβολιασμού μαϊμού: Σφοδρή ανησυχία έχουν προκαλέσει στους επιστήμονες, αλλά και την κυβέρνηση οι συνεχόμενες αποκαλύψεις για τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού, με το ζήτημα να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, μέσα σε μόλις λίγα 24ωρα. Μάλιστα, μετά την απάτη στον Παλαμά, οι έρευνες των αρχών έβγαλαν ακόμη περισσότερα «λαβράκια», σε όλη τη χώρα. Έτσι, στο κυβερνητικό επιτελείο και τις υγειονομικές αρχές έχει σημάνει συναγερμός, αφού οι συγκεκριμένες παράνομες πρακτικές που υποκινούν οι αρνητές του κορωνοϊού αποτελούν σοβαρότατο ανασταλτικό παράγοντα στην προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας, την ώρα που η προχωρά η καμπάνια πειθούς για να εμβολιαστούν όσο περισσότεροι πολίτες και να προχωρήσει και ο εμβολιασμός των παιδιών.

Πλεύρης: Και υγειονομικοί στην απάτη με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Στην αποκάλυψη πως στην απάτη που είχε στηθεί στον Παλαμά Καρδίτσας με την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών για εκείνους που αρνούνταν να κάνουν το εμβόλιο αλλά δεν επιθυμούσαν να τεθούν και σε αναστολή, συμμετείχαν και υγειονομικοί, προχώρησε από τη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης. Κατά την τοποθέτησή του επί της τροπολογίας που αφορά στην αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών για τέτοια φαινόμενα, αλλά και τη διευκόλυνση των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή αλλά αποφάσισαν τελικά να κάνουν το εμβόλιο, ο κ. Πλεύρης είπε: «Προκύπτει από ΕΔΕ ότι μια υπάλληλος συμμετείχε στους εικονικούς εμβολιασμούς, προβλέφθηκαν κυρώσεις και ανεστάλησαν τα καθήκοντά της. Δεν είναι τα περιστατικά όπως παρουσιάζουν. Οι 31.000 εμβολιασμοί έγιναν γιατί είχε το κέντρο εμβόλιο Pfizer που αναζητούσαν οι πολίτες. Δυστυχώς όμως, προέκυψε ότι μέσα από αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν και υγειονομικοί. Θα γίνει και ΕΔΕ και θα ανασταλούν τα καθήκοντα αυτών που χρησιμοποίησαν αυτό το δίκτυο προκειμένου να φαίνονται εμβολιασμένοι». Μάλιστα, ο κ. Πλεύρης από το βήμα της Βουλής έστειλε αυστηρότατο μήνυμα προς τους υγειονομικούς ότι «η κυβέρνηση είναι κάθετη απέναντι σε κάθε πράξη που πάει να δημιουργήσει πρόβλημα στο σύστημα εμβολιασμού».

«Η κυβέρνηση μαζί με το υπουργείο Υγείας είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν το μέτρο του εμβολιασμού στους υγειονομικούς. Οι αρνητές δεν θα μπορούν να είναι στο σύστημα υγείας αν δεν εμβολιαστούν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης, και πρόσθεσε: «Με την τροπολογία η κυβέρνηση δείχνει ένδειξη καλής θέλησης. Αν εμβολιαστούν, τους δίνεται η δυνατότητα να επιστρέψουν άμεσα στο σύστημα υγείας. Δεν θα δεχτούμε καμία παρέκκλιση». Η υπόθεση του Κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας παίρνει διαστάσεις ντόμινο, καθώς, όπως αποκαλύφθηκε, τέσσερις υγειονομικοί υπάλληλοι που εργάζονται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», στη Θεσσαλονίκη, καθώς και μια διοικητική υπάλληλος που εργάζεται στο γραφείο κίνησης του νοσοκομείου (η οποία είναι αδελφή της υπαλλήλου στο ΚΥ Παλαμά Καρδίτσας) φέρονται να έχουν αποκτήσει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από το ΚΥ Παλαμά Καρδίτσας. Οπως μετέδωσε ο Alpha, οι τέσσερις νοσηλεύτριες παραδέχθηκαν, κλαίγοντας, την πράξη τους στη διευθύντρια του νοσοκομείου.

Καταγγελίες για ανεμβολίαστους υγειονομικούς που εργάζονται κανονικά

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο MEGA, κατήγγειλε περιπτώσεις ανεμβολίαστων υγειονομικών που -παρά την αναστολή- εργάζονται κανονικά. «Άλλα νοσοκομεία τους ανεμβολίαστους δεν τους επιτρέπουν να περάσουν την είσοδο και σε άλλα εργάζονται κανονικά. Έχουν εκδοθεί τα φύλλα αναστολής εργασίας, αλλά δεν τους έχουν επιδοθεί. Οι διοικητές κάνουν τα στραβά ματιά για να καλύπτουν κενά», σημειώνει. Όπως υποστηρίζει ο κ. Γιαννάκος, οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί που δουλεύουν, παρά το γεγονός ότι είναι σε αναστολή, δεν θα πληρωθούν για τις υπηρεσίες τους. Κατονόμασε μάλιστα τα νοσοκομεία τα οποία εξακολουθούν να απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους. Μέχρι στιγμής, όπως είναι γνωστό, τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, ο «Άγιος Ανδρέας» και το Ρίο, το ΔΑΦΝΙ και το ΝΙΜΤΣ απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους. Ο κ. Γιαννάκος δήλωσε ότι το υπουργείο Άμυνας έχει ήδη ζητήσει την παραίτηση του διοικητή του ΝΙΜΤΣ, ο οποίος είναι και ο ίδιος ανεμβολίαστος. «Υπάρχουν τεράστια κενά στα νοσοκομεία που δεν έχουν λυθεί. Δεν ήταν καθόλου έτοιμο το υπουργείο να εφαρμόσει αυτό το μέτρο».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ