O Χάμιλτον κλείνει τη χρονιά κυριαρχώντας στο Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι


Ο Λιούις Χάμιλτον έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρονιά κατακτώντας στο Άμπου Ντάμπι την 11η φετινή και 73η συνολικά νίκη της καριέρας του. Δεν απειλήθηκε ποτέ από κανέναν, φτάνοντας εύκολα στον τερματισμό και πανηγυρίζοντας με πολύ ιδιαίτερο τρόπο την κατάκτηση του 5ου του Παγκόσμιου Τίτλου.

Στη 2η θέση ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari, ενώ στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε για 11η φορά φέτος, ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull.

Στην τελευταία του εμφάνιση με τους «Κόκκινους Ταύρους» ο Ντάνιελ Ρικιάρντο τερμάτισε 4ος, με τον έτερο πιλότο της Mercedes, Βάλτερι Μπότας, να ακολουθεί στην 5η θέση. Πολλή καλή παρουσία στο Άμπου Ντάμπι είχε ο Κάρλος Σάινθ που έφερε τη Renault του στην 6η θέση, καθώς και ο Σαρλ Λεκλέρ που για ακόμη ένα Γκραν Πρι έδειξε ότι άξια θα οδηγεί από το 2019 το δεύτερο μονοθέσιο της Ferrari.

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Σέρχιο Πέρες με Racing Point Force India και οι δύο πιλότοι της Haas, Ρομάν Γκροζάν και Κέβιν Μάγκνουσεν.

Το Γκραν Πρι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν και το αποχαιρετιστήριο του μεγάλου Φερνάντο Αλόνσο ο οποίος αφήνει τη Φόρμουλα 1 μετά από 18 συναπτά έτη παρουσίας.

Στην τελευταία συμμετοχή με την ομάδα τους λίγο πριν κινήσουν για τους καινούργιους τους προορισμούς το 2019, οι Κίμι Ράικονεν (Ferrari), Εστεμπάν Οκόν (Racing Point Force India), Πιερ Γκασλί (Toro Rosso Honda) και Μάρκους Έρικσον (Alfa Romeo Sauber) εγκατέλειψαν όλοι από μηχανική βλάβη.

Ο 21ος αγώνας της σεζόν, πέρα από μεγάλες μάχες και συναρπαστικό θέαμα, είχε και ένα τρομακτικό ατύχημα, αυτό του Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος μετά την επαφή που είχε με το μονοθέσιο του Ρομάν Γκροζάν στη μέση του πρώτου γύρου, περιστράφηκε μια φορά στον αέρα και προσγειώθηκε ανάποδα με τη Renault του, ευτυχώς χωρίς να υπάρξει ο παραμικρός τραυματισμός.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 17 Μαρτίου οπότε θα διεξαχθεί στη Μελβούρνη της Αυστραλίας ο εναρκτήριος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Φόρμουλα 1 του 2019.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ