Ποιο είναι το μυστικό για την υγεία της καρδιάς σου;


Ποιο είναι το μυστικό για την υγεία της καρδιάς σου; Η απάντηση θα μπορούσε να συνδέεται με πάρα πολλούς παράγοντες, αλλά ακόμη κι αυτή συνδέεται με τη γυμναστική και την προπόνηση.
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο φετινό συνέδριο του Αμερικάνικου Κολλεγίου Καρδιολογίας, το μυστικό για την υγεία της καρδιάς είναι η εναλλαγή των ασκήσεων και των προπονήσεων!

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι θα πρέπει να εναλλάσσεις τις προπονήσεις που κάνεις. Για παράδειγμα, εάν μια μέρα έχεις κάνει yoga ή Pilates, την επόμενη μέρα καλό θα ήταν να δοκιμάσεις μια αερόβια άσκηση ή ασκήσεις με βάρη.

Μάλιστα, η έρευνα έδειξε ότι η εναλλαγή των ασκήσεων μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων που σχετίζονται με υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη, αλλά και διαβήτη.

Για την έρευνα χρησιμοποιήθηκαν οι απαντήσεις 4.086 ενηλίκων συμμετεχόντων σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το 2005 έως το 2006. Οι ερευνητές ανέλυσαν τον τρόπο με τον οποίο τόσο οι ασκήσεις ενδυνάμωσης όσο και οι αερόβιες ασκήσεις επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Maia Smith, οι ασκήσεις ενδυνάμωσης, όπως π.χ τα βάρη, θεωρήθηκαν πιο ευεργετικές, ενώ οι συμμετέχοντες που πραγματοποιούσαν και τα δύο, εμφάνισαν καλύτερα αποτελέσματα απ’ τους υπόλοιπους.

Η έρευνα αποδεικνύει ότι δεν πρέπει να κάνουμε μόνο μία προπόνηση ή μία άσκηση και να την επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά, αλλά να την αλλάζουμε. Γι΄αυτό, την επόμενη φορά προσπάθησε να εντάξεις στο πρόγραμμα του γυμναστηρίου, διαφορετικές προπονήσεις γιατί κάνει καλό στην καρδιά!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ