Αναδρομικά: Πληρωμές μέχρι τέλος Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο Χατζηδάκης

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα για την πληρωμή των αναδρομικών σε συνταξιούχους

Το χρονοδιάγραμμα για την πληρωμή των ανσδρομικών σε χιλιάδες συνταξιούχους ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, δεσμευόμενος ότι μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα έχουν καταβληθεί χρήματα και σε όσους πήραν σύνταξη μετά το 2016 και σε όσους πήραν σύνταξη πριν το 2016.

Συγκεκριμένα ο Κωστής Χατζηδάκης είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι μέχρι τέλος Οκτώβριου θα έχουν καταβληθεί τα αναδρομικά για όσους πήραν σύνταξη μετά το 2016, ενώ θα καταβληθούν και οι αυξήσεις που προβλέπει ο νομός Βρούτση.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι μέχρι τα τέλη Οκτώβριου θα έχουν πληρωθεί τα αναδρομικά στην μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων προ του 2016 και θα παραμείνουν για το Νοέμβριο κάποιες δύσκολες περιπτώσεις συνταξιούχων αλλά και των κληρονόμων που δικαιούνται αναδρομικά.

Εκκρεμείς συντάξεις

Όσον αφορά την απονομή των εκκρεμών συντάξεων ο Κωστής Χατζηδάκης υποστήριξε ότι στόχος του είναι μέσα στο επόμενο δίμηνο να εκδίδονται 30.000 συντάξεις κάθε μήνα και μέσα στους επομένους μήνες το πρόβλημα να επιλυθεί πλήρως.

Κατά τον ίδιο σε αυτή την προσπάθεια θα βοηθήσουν σημαντικά οι 3.600 δικηγόροι και λογιστές που έχουν κάνει αίτηση να πιστοποιηθούν για την έκδοση συντάξεων οι οποίοι τώρα εκπαιδεύονται και από τον Οκτώβριο θα αρχίσουν το έργο τους.

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε, επίσης, ότι δεν θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ούτε προς το καλύτερο, ούτε προς το χειρότερο σημειώνοντας ότι το κόστος των συντάξεων φτάνει τα 16 δισ. ευρώ το χρόνο.

Όσον αφορά, τέλος, την ανεργία ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι τον Ιούνιο μειώθηκαν κατά 100.000 οι άνεργοι σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019, ποσοστό που αντιστοιχεί σε δύο μονάδες του ΑΕΠ σε σχέση με το 2019.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here