Τα απαραίτητα για το πρώτο σου σπίτι στα οποία αξίζει να επενδύσεις


Η στιγμή ήρθε. Μετακομίζεις στο πρώτο σου σπίτι. Πολλά πράγματα να σκεφτείς, να σχεδιάσεις, να ψάξεις. Κάτι που μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο είναι τα χρήματα. Με λίγη έρευνα αγοράς και προσεκτικές επιλογές, μπορείς να αποκτήσεις ποιοτικά και διαχρονικά έπιπλα και αντικείμενα που θα αναβαθμίσουν την αισθητική του σπιτιού σου χωρίς να ξοδέψεις πάρα πολλά. Αρκεί να εστιάσεις στις λεπτομέρειες.

Η λίστα είναι έτοιμη:

Τραπέζι
Δεν γίνεται να υπάρξει σπίτι χωρίς έστω ένα τραπέζι, το οποίο μπορεί να έχει πολλαπλές χρήσεις. Από τη βασική χρήση που είναι το φαγητό μέχρι γραφείο ή και βοηθητικό έπιπλο. Αν δεν έχεις αρκετό χώρο, επίλεξε ένα που να ανοίγει, ώστε να έχεις τη δυνατότητα να καλέσεις φίλους. Διάλεξε ένα τραπέζι σε απλή γραμμή, κατά προτίμηση από ξύλο ή από μέταλλο και γυαλί. Πρόσεξε να μην είναι κατάλληλο/ταιριαστό μόνο για το τωρινό σου σπίτι (αν νοικιάζεις).

 

Αποθηκευτικούς χώρους
Αποθηκευτικοί χώροι μπορεί να είναι οι ντουλάπες, συρταριέρες ή απλά καλάθια που θα σε βοηθήσουν να κοντρολάρεις το χάος που εύκολα μπορεί να δημιουργηθεί στο σπίτι σου. Οι ντουλάπες είναι ένα δαπανηρό κεφάλαιο, αλλά στο μέλλον θα σε ευγνωμονείς αν έχεις κάνει προσεκτική επιλογή και έχεις εξασφαλίσει αρκετό χώρο. Στην περίπτωση που νοικιάζεις και δεν υπάρχουν αρκετοί αποθηκευτικοί χώροι, προμηθεύσου συρταριέρες από καλό ξύλο. Εναλλακτικά, διακοσμητικά μπαούλα ή καλάθια θα χωρέσουν όλα σου τα υπάρχοντα!

 

Πλυντήριο
Στην αγορά υπάρχουν απεριόριστες επιλογές. Εκεί που πρέπει να εστιάσεις είναι στην καλή σχέση ποιότητας -τιμής-εμφάνισης. Η ποιότητα έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με το πόσο οικονομική είναι μια τέτοια συσκευή (όσο έχει να κάνει με την ηλεκτρική δαπάνη). Η τιμή έχει να κάνει πολύ με τις άλλες δυο παραμέτρους και εξαιτίας τους μπορεί να ανέβει πάρα πολύ. Εσύ επίλεξε ένα πλυντήριο που να είναι μεγάλης ενεργειακής κλάσης. Στη συνέχεια προσπάθησε να συνδυάσεις και το όμορφο design στην καλύτερη τιμή (πάντα από ένα έμπιστο brand) και θα είσαι κερδισμένη.

Χαλί
Ένα χαλί μπορεί να αλλάξει τελείως έναν χώρο. Η επιλογή του είναι κάτι τελείως υποκειμενικό και μπορεί να γίνει και αρκετά δαπανηρό. Αυτό που θα σε ενθαρρύναμε να κάνεις είναι να αγοράσεις ένα χαλί καλής ποιότητας. Το χρώμα, το υλικό και το pattern εξαρτάται από το γούστο και το χώρο σου, αλλά η ποιότητα είναι ανεξάρτητη από όλα αυτά.

 

Φωτιστικά
Το καλό με τα φωτιστικά είναι ότι δεν έχουν φθορά και μπορείς εύκολα φεύγοντας (αν νοικιάζεις) να τα πάρεις μαζί σου. Οπότε μπορείς να επενδύσεις σε ένα καλό φωτιστικό. Δεν είναι εύκολο task και σίγουρα θα μπερδευτείς. Αλλά η πρόταση είναι να επενδύσεις σε φωτιστικά οροφής ή έστω σε επιτραπέζια ή επιδαπέδια (που θα σου αρέσουν πραγματικά) των οποίων ο φωτισμός είναι πιο ήπιος.

 

Στρώμα- Σεντόνια- Καλύμματα κρεβατιού
Αν σκεφτείς πόσο χρόνο περνάς στο κρεβάτι σου, γρήγορα θα αναθεωρήσεις για το πόσο σημαντική είναι η επιλογή ενός καλού στρώματος, μαξιλαριών ή σεντονιών. Το στρώμα σου πρέπει να το επιλέξεις προσεκτικά με βάση τις ανάγκες σου. Σε προειδοποιούμε: Το ύψος των τιμών μπορεί να σε ξαφνιάσει, αλλά τα είπαμε και πιο πάνω. Τα σεντόνια σου φρόντισε να είναι βαμβακερά. Όσο για τα καλύμματά, ίσως έχουν τη μικρότερη σημασία από άποψη χρησιμότητας, αλλά τη μεγαλύτερη από άποψη διακόσμησης. Επίλεξε τα σε τόνους του γκρι ή του μπεζ και κατά προτίμηση σε λινό.

 

Πετσέτες
Πετσέτες για την κουζίνα είτε πετσέτες για το μπάνιο, φρόντισε να προμηθευτείς καινούργιες και να πετάξεις τις παλιές ταλαιπωρημένες. Μπορεί να σου φαίνεται υπερβολικό ή και πολυτέλεια αλλά δεν είναι. Οι επιλογές στην αγορά είναι απεριόριστες σε ό,τι έχει να κάνει με τη σύνθεση, τα χρώματα, τα σχέδια. Το καλό είναι ότι μπορείς να βρεις (ειδικά σε περίοδο εκπτώσεων) καλής ποιότητας πετσέτες, σε ουδέτερα χρώματα χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία. Μια καλή ευκαιρία είναι και η Black Friday.

 

Καναπές
Ένας άνετος καναπές, σε μέγεθος (διθέσιος, τριθέσιος) και λειτουργικότητα (γωνιακός, να γίνεται κρεβάτι) που να σε εξυπηρετεί είναι αυτό χρειάζεται το καθιστικό σου για να μοιάζει ολοκληρωμένο σε μεγάλο βαθμό. Το χρώμα και το υλικό εξαρτώνται από εσένα, το στυλ και τον τρόπο ζωής σου. Αν είσαι υπέρμαχη των πάρτι, ένας βελούδινος μπεζ καναπές δεν θα ήταν ιδανική επιλογή σε αντίθεση με έναν γκρι με καλύμματα που αφαιρούνται και πλένονται. Στην αγορά οι επιλογές είναι πολλές. Ακόμα και σε καταστήματα που δεν το περιμένεις μπορείς να βρεις άνετους και κομψούς καναπέδες χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις μια περιουσία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ