Tραμπ: Ο πρώην πρόεδρος «είναι 99 με 100% βέβαιο» ότι θα θέσει ξανά υποψηφιότητα το 2024


Οι προεδρικές εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ απέχουν ακόμη, στενός συνεργάτης του Τραμπ ωστόσο προεξοφλεί οτι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, θα είναι ξανά υποψήφιος.

Απομένουν 1.155 ημέρες για τις επόμενες εκλογές στις ΗΠΑ, ο προκάτοχος του Τζο Μπάιντεν ωστόσο φαίνεται πως έχει πάρει τις αποφάσεις του. «Θα έλεγα κάπου μεταξύ 99 και 100%», δήλωσε ο Τζέισον Μίλερ στο Cheddar νωρίτερα αυτόν τον μήνα, όταν ρωτήθηκε για τις πιθανότητες να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα ο Τραμπ. «Νομίζω ότι σίγουρα θα κατέβει στις εκλογές το 2024».

Την ίδια πρόβλεψη έκανε και ο Ρεπουμπλικανός από το Οχάιο, Τζιμ Τζόρνταν κατά τη διάρκεια στάσης του στην Αϊόβα την προηγούμενη εβδομάδα. «Νομίζω ότι θα κατέβει», είπε αναφερόμενος στον Τραμπ. «Θα ήθελα να θέσει υποψηφιότητα. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντέξει την πίεση» ειπε.

Ο ίδιος ο Τραμπ δεν εμφανίζεται τόσο αποφασιστικός, έχει καταστήσει σαφές ωστόσο ότι θα επιθυμούσε να μπει στον αγώνα του 2024. Όπως έγραφε το Politico τον Μάιο: «Ο Τραμπ εμπιστεύεται στους συνεργάτες του ότι σκοπεύει να θέσει ξανά υποψηφιότητα το 2024 υπό έναν όρο: ότι η κατάσταση της υγείας του θα είναι καλή, σύμφωνα με δύο πηγές κοντά στον πρώην πρόεδρο»

Σε συνέντευξη με την Candace Owens νωρίτερα τον ίδιο μήνα είχε πει «Όπως γνωρίζετε, είναι πολύ νωρίς». Αλλά νομίζω ότι οι άνθρωποι θα είναι πολύ, πολύ χαρούμενοι όταν κάνω μια συγκεκριμένη ανακοίνωση»

Και στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, αποτελέσματα της δημοσκόπησης – μέσω του Save America PAC – τον εμφάνισαν ως φαβορί με μεγάλη διαφορά, στο Κόμμα των Ρεπουμπλικανών εν όψει του 2024.

Ο Τραμπ και οι οικείοι του βέβαια λένε οι αναλυτές θέλουν να διατηρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερη πολιτική εξουσία. Ο απλούστερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να εκπέμψουν σήμα ότι ο Τραμπ θα ειναι ξανά υποψήφιος το 2024.

Φυσικά λένε οι αναλυτές ο Τραμπ είναι Τραμπ, πρόκειται δηλαδή για έναν άνθρωπο που αλλάζει γνώμη συχνα, χωρίς πραγματικό λόγο ή εξήγηση. Αλλά, τουλάχιστον από σήμερα, ο Τραμπ φαίνεται ότι βγαίνει μπροστά και μετράει τις δυνάμεις του. Πράγμα που διασφαλίζει ότι αν το κάνει, θα είναι ο επίσημος υποψήφιος του κόμματος το 2024 λέει ο αναλυτής του CNN, Chris Cillizza.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ