Αφγανιστάν: «Μην αναγνωρίζετε το καθεστώς των Ταλιμπάν» λέει η αντίσταση


Οι δυνάμεις που μάχονται κατά των Ταλιμπάν ζήτησαν από τη διεθνή κοινότητα να μην αναγνωρίσει τη νέα κυβέρνηση που ανακοινώθηκε την Τρίτη.

Οι δυνάμεις που μάχονται εναντίον των Ταλιμπάν ζήτησαν από τη διεθνή κοινότητα να μην αναγνωρίσει τη νέα κυβέρνηση που ανακοινώθηκε από την ισλαμιστική οργάνωση την Τρίτη.

Το υπουργικό συμβούλιο της μεταβατικής κυβέρνησης, το οποίο δεν έχει γυναίκες και αποτελείται πλήρως από μαχητές των Ταλιμπάν ή συνεργάτες τους, έχει δεχτεί επικρίσεις από τις ΗΠΑ, που έχουν εκφράσει προβληματισμούς για τη συμμετοχή προσωπικοτήτων που συνδέονται με επιθέσεις κατά αμερικανικών δυνάμεων, ενώ οι μαχητές στην επαρχία Παντσίρ που αντιτίθενται στους Ταλιμπάν την έχουν χαρακτηρίσει παράνομη.

Του μεταβατικού συμβουλίου ηγείται ο μουλάς Μοχάμαντ Χασάν Ακχούντ, που βρίσκεται σε αμερικανική «μαύρη λίστα». Άλλος ένας, ο Σιρατζουντίν Χακανί, καταζητείται από το FBI.

To NRF (Μέτωπο Εθνικής Αντίστασης του Αφγανιστάν, NRF) είπε πως θεωρεί την ανακοίνωση της υπηρεσιακής κυβέρνησης των Ταλιμπάν ένα ξεκάθαρο σημάδι «εχθρότητας» προς τον αφγανικό λαό.

Οι Ταλιμπάν υποστηρίζουν ότι έχουν νικήσει το NRF στην κοιλάδα Παντσίρ, βόρεια της Καμπούλ, μα οι ηγέτες του NRF λένε ότι μάχονται ακόμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ